{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom PSBIH danas o smjeni ministara iz SDA

F
5.7.2012. u 07:56
0
17
Predstavnički dom PSBIH danas o smjeni ministara iz SDA
0
Predstavnički dom PSBIH danas o smjeni ministara  iz SDA
Potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smjeni ministra sigurnosti BiH, ministra odbrane BiH i zamjenika ministra finansija i trezora BiH jedna je od predviđenih tačaka dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazane za danas.
Predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda donio je odluku kojom se smjenjuju s dužnosti ministri sigurnosti Sadik Ahmetović i odbrane Muhamed Ibrahimović, te zamjenik ministra finansija i trezora Fuad Kasumović, svi iz SDA.

Odluka stupa na snagu danom potvrđivanja od Parlamentarne skupštine BiH.

Poslanici bi danas na sjednici u prvom čitanju trebali razmatrati Prijedlog zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, čiji su predlagači Milorad Živković, Nermina Zaimović-Uzunović i Niko Lozančić.

Sa ranije predviđenog dnevnog reda, na zahtjev Ustavnopravne komisije, skinut je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, koji su predložili poslanici Ismeta Dervoz, Mirsad Đugum, Adnan Bašić i Emir Kabil.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za 2011. godinu, Prijedlog odluke za imenovanje članova Vijeća nacionalnih manjina BiH te nekoliko poslaničkih inicijativa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: