{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom PSBIH danas o smjeni ministara iz SDA

F
5.7.2012. u 07:56
0
17
Predstavnički dom PSBIH danas o smjeni ministara iz SDA
0
Predstavnički dom PSBIH danas o smjeni ministara  iz SDA
Potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smjeni ministra sigurnosti BiH, ministra odbrane BiH i zamjenika ministra finansija i trezora BiH jedna je od predviđenih tačaka dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazane za danas.
Predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda donio je odluku kojom se smjenjuju s dužnosti ministri sigurnosti Sadik Ahmetović i odbrane Muhamed Ibrahimović, te zamjenik ministra finansija i trezora Fuad Kasumović, svi iz SDA.

Odluka stupa na snagu danom potvrđivanja od Parlamentarne skupštine BiH.

Poslanici bi danas na sjednici u prvom čitanju trebali razmatrati Prijedlog zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, čiji su predlagači Milorad Živković, Nermina Zaimović-Uzunović i Niko Lozančić.

Sa ranije predviđenog dnevnog reda, na zahtjev Ustavnopravne komisije, skinut je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, koji su predložili poslanici Ismeta Dervoz, Mirsad Đugum, Adnan Bašić i Emir Kabil.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za 2011. godinu, Prijedlog odluke za imenovanje članova Vijeća nacionalnih manjina BiH te nekoliko poslaničkih inicijativa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: