Komentari (197)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast - haahahaahahhaha kakva drzava !
Kakav narod takva drzava.
Ehh kad bi inspektori provjerili saobracajni fakukultet (porodicnu firmu) da se utvrdi procedura po kojoi je imenovan trenutni dekan inace zet prethodnog dekana.. samo zagrebite ispod povrsine..
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
HAHAHAHHAHAHA, ooj tragikomedije boze dragii
http://globalx.ba/odgovor-rektora-pravnog-fakulteta-uzeira-bavcica-na-pisanja-dnevnog-avaza-od-25-04-2015-i-pojasnjenje-stvarnih-desavanja-u-ovoj-ustanovi/
Dana 25.4.2015. godine u sarajevskim dnevnim novinama „Dnevni Avaz“ objavljen je sljedeći tekst: “Dekan Bavčić nije im dozvolio pristup” SARAJEVO Kantonalnim inspektorima onemogućena kontrola na Pedagoškom fakultetu! Inspektori Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KS) danas nisu uspjeli izvršiti kontrolu na Pedagoškom fakultetu u Sarajevu. Kako saznajemo, dekan Uzeir Bavčić to nije dozvolio nakon čega su inspektori pozvali policiju. Međutim, iz Uprave će ipak morati policiji uputiti službeni zahtjev za asistenciju. Dekan Bavčić nije želio davati izjave novinarima dok kompletan postupak ne bude okončan. Brojne nepravilnosti Kako smo ranije pisali, prosvjetni inspektor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove istražio je brojne nepravilnosti prilikom izbora Fatiha Destovića na mjesto dekana Pedagoškog fakulteta. Također, inspektor je otkrio i to da trenutni dekan Uzeir Bavčić, kojeg je Destović trebao naslijediti, nezakonito obavlja ovu funkciju. Naime, kako se navodi
ha ja klix pun glupana koji vjeruju u ove medijske lazi, Nije tačno da je dekan pedagoskog fakultea zabrnio rad inspektorima, nisu bila zakljucana vrata faksa, inspektor rada treba da vrsi kontrolu bez prisustva kenana vehabovica, koji radi po nalozima svoje gazdarice JASNE BAJRAKTAREVIĆ. takvog inspektora treba objesiti javno. Za ovo sve imaju ociti dokazi, pa ko zeli i ima mozga u glavi sam ce se uvjeriti. profesor bavcic je ugledan i posten čovjek, ovo je sramota svoje vrste. Bice velika steta ako profesor BAVCIC sudski ne bude tužio ove dvije prevarantske stuhe za klevetu i zloupotrebu polozaja.
Inspektor Kenan Vehabović, potrčko za medije i Jasnu Bajraktarević (čiji je prijatelj) koja je izgubila izbor dekana,na ovaj način se sveti čovjeku koji od zasnivanja svog radnog odnosa davno prije rata-je radio sve korektno i po zakonu.Svako ko ga poznaje zna o kakvoj se principjelnoj i ozbiljnoj osobi radi.Napominjem, za sve ovo postoje neoborivi dokazi koji će jako brzo izaći na uvid javnosti. Vehabović je za 5 mjeseci sproveo više oko 10 inspekcija po nalogu JASNE BAJRAKTAREVIĆ dok je dr. Uzeir Bavčić bio u onkološkoj klinici i bio podvrgavan na dvije operacije. Vehabović uporno izvlačeći iz konteksta dokumente koji su rezultirali oblikovanjem ovakvih izjava i medijske hajke na Uzeira Bavčića nebi li se osporio njegov mandat i izbor novog dekana koji nije JASNA BAJRAKAREVIĆ. Dekan Uzeir Bavčić je Jasnu Bajraktarević zaposlio na pedagoški fakultet a ona svim sredstvima radi protiv njega zbog ličnih neostvarenih ambicija, tačnije izgubljenog legitimnog parlamentarnog glasanja.
zašto prof dr. uzeir bavčić. dekan ped. fakulteta u sarajevu, ne iskoristi ovlasti izricanja mjere prestanka radnog odnosa profesorici jasni bajraktarevic kad statut univerziteta nalaže rukovodiocu da donese rješenje o prestanku radnog odnosa za ovu kučku, kao i svima bez pisane saglasnosti angažovani u radu na velikom broju drugih univerziteta kao što je slučaj sa navedenom "profesoricom" koja radi i FBIH i u RS i u Srbiji. Zar takav lopovkinja i manipulatorski lažov može biti dekan i valjano obavljati poslove dekana. Da ne govorim kako bolesnom čovjeku pravi probleme. FUJ
i nešto ismijavate privatne fakultete po travniku, sokocu, kiseljaku..sve je to "u pet deka". ko je prije rata stekao fakultetsku diplomu, za njega se može reći da ima kredibilno obrazovanje, a ovo danas.... Pa dekan Uzeir Bavčić je stara kvalitetna škola - doktorirao čovjek vjerovatno prije nego ste se svi sa foruma i rodili!
80 % klix komentatora zapjenili kako direktorica JU Obdaništa treba krivično odgovarat i podnijet ostavku ...??? Ako je ona za krivični progon, onda je ovaj kabadahija i prekršitelj zakona za "javno vješanje" ne Trgu djece Sarajeva . . .
A meni 5 zandara sto sam skino vrata sa radnje,sprdnja od drzave fuj bagro
Veze nemate o čemu se radi Dekan nije htio dopustiti inspektoru Vehaboviću da uđe i pretresa jer je inspektor koruuuuuumpiran. O gosp. inspektoru pročitajte na sljedećem linku: http://www.ekran.ba/vijesti/2015/04/04/ekskluzivno-inspektor-vehabovic-zaposlio-suprugu-na-unsa%21/ A jeste li možda primijetili da je nestao komentar u kojem se spominje Jasna Bajraktarević??? Čitajte brže dok i ovaj ne nestane!!!Ta nadri-naučnica i psihologinja stoji iza čitavog skandala - ne može jađa progutati da je izgubila izbor za dekanesu!!! Ako ona dođe na čelo Fakulteta, eto nama i 50% glanjc-novog kadra sa Pala! Jasna Bajraktarević ima i privatni fakultet, zgrće i kapom i šakom koliko gdje može.Ali dohakaće neko i njoj! Pa i sa Filozofskog fakulteta su je šutnuli, a ovaj dekan ju je zaposlio, da bi čovjeku namještala kojekakve smicalice danas!
Trebali bi malo pokucati i na vrata Stomatoloskog fakulteta sa klinikama. Bahatost, samovolja i krsenje zakona su standardna praksa dekana i prodekana ove ustanove koju mi gradjani placamo.
Inspekcija stigla,nije dozvoljen ulaz cak ni sa policijom.E drzavo jadna li si.Vratice se ponovo.Ono sto cega je naredjena kontrola bice sredjeno i pojeo vuk magarca.Pa dobro,ako se svakoj buregdzinici,birtiji,piljari najavi inspekcija dan ranije zasto ne bi i fakultetu.Zamotajte im malo pite,stavite jednu stoju i posaljite po ovom korumpiranom koji dan ranije najavi posjetu kolega.
KOJOJ INSPEKCIJI HAHAHAHA JEL FEDERALNOJ HAHAHAHAHA, NE MOGU DALJE OD SMIJEHA, ONI KAO NEŠTO RADE......................PIŠURIJA
B
Rektora treba naguzit pa ce on onda dekana zguzit. i kraj price.
Pazi pustit ce jednog da obavi pregled i onda ga laganice po ramenu potapša i zakiti i pojeo vuk magarca Koje je to primitivisticko-mafijasko-stranacko đubre.
Puna im usta pravne drzave a svi zaposleni u ustanovama se vladaju kao da im je to babovina i rade sta hoce.
Ta će oni njemu kontrolisat...