Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Fakturu sa svim troskovima adresirati na Njemacku.
Jel is ww2? Koliko dugo je bila tu? Ima li novinara koji znaju pokriti priču?
Navodno opasna prilikom svakog pomjeranja a bagerista je bacao kašikom ko dijete igračku. Pa kako tada nije eksplodirala? Koga vi lažete?
Ja bi je bacio u jablanicko jezero iz helikoptera sa montiranim eksplozivom na daljinsko detoniranje! To je najbezbjednije sto moze da se uradi!
Zasto se ne kopa levo od rtv doma gde ste pobacali nase heroje Srbe
Ja sam vise za to da se bomba vrati posiljaocu uredno sa upaljacem i detonatorom u poziciji u kojoj je dostavljena
Odvadi malo sitna je riba
Sigurno u ovom slučaju nije ugrozila 15-20000 ljudi ali po protokolu za ovakve bombe se nalaže sigurnosni radijus od 1.5km što u ovom slučaju obuhvata tu količinu ljudi, nije potrebno ali ne bi bilo uredu da se bilo šta radi oko bombe bez sigurnosnih mjera tako da bez veze serete.
Hahaha joj teksta ccc...
Dobro je pa nije bilo ono po Bosanski "E, jebaji ga ja mislio neće roknuti..."
@sae50 pa dobro evakuisani raju u blizini, a ne pola Alipašina. Trebali su čitavu opštinu po tom razmišljanju preselit na heftu
Nasli atomsku bombu!
Meni samo nije jasno ko je koga bombardovao 1944 godine kad je Sarajevo tek 1945 oslobođeno od fasista.
britanci švabe šta nije jasno sad
Inace se radi o avio bombi iz 40ih godina proslog vijeka koju su na ovim prostorima bacali iz aviona poznatih kao Stuka. SC500 bomba koja se cesto nije aktivirala ako bi udarila u meku podlogu zbog upaljaca koji je bio dizajniran da se aktivira pod velikim pritiskom tj. udarom, bomba je koristena za razaranje zgrada i fortifikacija koje su bile radjene armiranim betonom a takodje bile su verzije za unistavanje tenkova. Cesto izbacivane na povratku da se olaksa sletanje...
@SanskiBiser SC500 je njemačka bomba, pronađena je engleska bomba iz engleskog bombardovanja Alipašinog mosta gdje se 44. godine nalazila ranžirna stanica preko koje su njemci evakuisali Grupu armija E iz Grčke. Nisi baš dobro nasurfao znanje za svoj komentar.
Solaku, koliko li si para opr'o sa ovom akcijom
ako moze vise detalja o bombi: vrsta-proizvodjac-porijeklo..., kako bi pokrenuli tuzbu za agresiju i sl. te naknadu ratne stete. ha ja...lahko je samo skloniti i unistiti bez utvrdjivanja odgovornosti. pogresno se parkiras pa ti pauk odnese i naplati kaznu a ne baciti avio bombu i ostaviti je onako.
Ostali samo dugmici!