{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Daviddi: Hitno riješiti pitanje jedinstvenog matičnog broja

S
28.3.2013. u 11:02
9
10
Daviddi: Hitno riješiti pitanje jedinstvenog matičnog broja
9
Daviddi: Hitno riješiti pitanje jedinstvenog matičnog broja
Renzo Daviddi
Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi pozvao je sve strane da riješe pitanje jedinstvenog matičnog broja što je prije moguće i ponovo pokrenu konstruktivan dijalog koji bi trebao rezultirati novim nacrtom zakonskih amandmana koji će hitno biti usvojeni u Parlamentarnoj skupštini BiH.
Daviddi je poručio da je Delegacija EU u BiH i Kancelarija specijalnog predstavnika EU spremna da pruži svu neophodnu podršku, navodi se u saopštenju Delegacije.

On je podsjetio da su se nakon sjednice Predstavničkog doma čule političke izjave kojima se poziva Narodna skupština Republike Srpske da usvoji entitetski Zakon o jedinstvenom matičnom broju.

"Takve izjave su kontraproduktivne i ugrožavaju postojeći jedinstveni sistem načina određivanja matičnog broja u cijeloj zemlji. Takođe, ne doprinose brzom provođenju odluke Ustavnog suda BiH", smatra Daviddi.

Nacrt amandmana na Zakon o jedinstvenom matičnom broju odbijen je na sjednici Predstavničkog doma BiH u utorak, 26. marta.

Ovo je drugi prijedlog koji je odbijen u posljednje dvije sedmice, a koji je bio izrađen s ciljem provođenja odluke Ustavnog suda BiH, te da bi se osiguralo da novoređenčad mogu ispuniti osnovno pravo, odnosno, dobiti jedinstveni matični broj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: