{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas dženaza Harisu Žigi i protesti zbog ubistva

9.5.2012. u 07:32
218
Danas dženaza Harisu Žigi i protesti zbog ubistva
218
Danas dženaza Harisu Žigi i protesti zbog ubistva
Protesti pred zgradom Vlade KS će potrajati 10 minuta
Članovi Udruženja Zelene beretke i drugi građani Sarajeva izaći će danas na proteste kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo sigurnosnom situacijom u glavnom gradu BiH. Okupljanje je zakazano na Bistriku u 13:30 sati, odnosno tri sata prije klanjanja dženaze njihovom saborcu Harisu Žigi, koji je u subotu ubijen u naselju Bistrik.
Kako je ranije u razgovoru za Klix.ba najavio predsjednik Udruženja Zelene beretke KS Muhamed Švrakić, okupljanje je zakazano na mjestu na kojem je ubijen Haris Žiga na Bistriku. Odatle će krenuti prema zgradama Kantonalnog tužilaštva, MUP-a KS i Vlade KS.

"Pred Tužilaštvom i MUP-om KS ostat ćemo po pet minuta, a pred zgradom Vlade KS deset minuta. Potom ćemo mirnom kolonom u vozilima nastaviti do Stupa, a potom se vratiti na Bistrik kod zgrade Pokopnog društva Jedileri, odakle ćemo krenuti na dženazu našem saborcu do mezarja Hambina carina na Širokači. Dženaza će biti klanjana u 16:30 sati", rekao je Švrakić za Klix.ba.

Kako se najavljuje, na proteste će izaći i veći broj građana koji su nezadovoljni sigurnosnom situacijom u glavnom gradu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: