{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Švrakić: Na dan dženaze Harisa Žige ćemo blokirati Sarajevo

5.5.2012. u 22:15
1.095
0
Švrakić: Na dan dženaze Harisa Žige ćemo blokirati Sarajevo
1.095
Švrakić: Na dan dženaze Harisa Žige ćemo blokirati Sarajevo
Muhamed Švrakić, predsjednik Udruženja Zelene beretke KS
Članovi Udruženja Zelene beretke organizovat će proteste u glavnom gradu BiH, na dan dženaze njihovog saborca i čovjeka koji je organizovao otpor protiv agresora u našoj zemlji Harisa Žige, potvrdio je za Klix.ba predsjednik Udruženja Muhamed Švrakić.
Podsjetimo, 49-godišnji Haris Žiga ubijen je u subotu nakon ponoći u sarajevskom naselju Bistrik, i to nakon što je zamolio mladiće koji su maltretiralu jednu nepoznatu osobu da to ne čine. Tada je jedan od napadača izvukao nož i usmrtio Žigu.

"Haris Žiga je bio naš saborac, čovjek koji je organizovao otpor, obišao sva ratišta u BiH i nekoliko puta ranjavan. To je čovjek koji nikad ni s kim nije došao u konflikt, a ubijen je u subotu bez razloga. Zelene beretke su već nekoliko puta izlazile na proteste zbog nerada policije, tužilaštva i pravosudnih institucija, želeći dići svoj glas kako bismo imali siguran i normalan život u gradu. Ovo što se sad dešava prevršilo je svaku mjeru i mi ćemo ustati protiv ove vlasti koja nije u stanju izboriti se protiv kriminalaca" rekao je Švrakić za Klix.ba.

On je dodao kako će članovi Zelenih beretki na dan dženaze njihovog saborca (tačan datum još nije utvrđen) sporom vožnjom blokirati Sarajevo. "Još uvijek ne znamo hoćemo li to činiti cijeli taj dan, ili samo u vrijeme održavanja dženaze, ali je sigurno da ćemo tražiti da ova nesposobna vlast ode. Nevjerovatno je da nam se dešavaju ovakve stvari i da ljudi ginu zbog 30 feninga", kazao je Švrakić i dodao:

"Naš saborac Žiga je imao majku i desetogodišnje dijete i radio je pošteno kako bi ih prehranio. Ubijen je bez ikakvog razloga, a to su učinili huligani koje ova vlast nije sposobna smjestiti tamo gdje pripadaju".

Spomenimo i da se nakon ubistva Harisa Žige o protestima zbog narušene sigurnosne situacije počelo govoriti i na forumu našeg portala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: