Komentari (220)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vrlo pametno, organizirati ovakvu "akciju" , u vrijeme spice, povratka s posla, bez znacajne najave danima unaprijed... Izazvali ste samo revolt i problem mnogima, koji nisu mogli stici kuci, a nisu planirali da dodju bez automobile... je li to kao bilo priopremljeno pojacanje gradskog saobracaja, ako je vec obustavljen saobracaj u vrijeme spice? Nesposobnjakovici .. sta reci ...
Jes' ti žeMsko, očiju ti?
Obustavu saobraćaja u Sarajevu podržavam samo 11. jula,sve ostalo je teroriziranje građana Sarajeva!
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Majku vam vasu. Pa umoran se vracam sa posla jos treba da trpim guzve, nervozni narod (kojeg razumijem), trube ...
Dao bi im ja moju trubicu da trube na nju kad su neurozni.
@pascal - oplakah :)
Svi se rodili u autu!!!
Vrijeme nije pametno odabrano, ali problem je drugi. Svaki dan je gužva, i svaki dan je kolaps ako se desi sudar. Umjesto stvaranja alternativnih saobraćajnica, npr. do Trga Austrija proširenjem postojeće ceste, naše vrle vlasti dopuštaju izgradnju novih velikih zrada koje zauvijek koče mogućnost proširenja. Pri tome, gladni novca, nikako da ulicu Branitelja grada/Zelenih beretki oslobode od parking mjesta i puste u funkciju obje trake - uz divlje parkiranje koje onemogućava autobusima da uđu u tu ulicu postaje jasno da se više ne radi o neznanju, jer situacija traje godinama, već svjesnom pravljenju čepova u gradu.
majku im seljacku, nesta prate moderan svijet...fol drzava i grad u tokovima. Vode nemamo za pice u zemlji sa najvise vode u Evropi, zgrade nisu popravljene od rata, narod na rubu egzistencije, u bolnicama nam rade mesari...kroz grad tece kanalizacija da uzivamo u mirisu i odmaramo oci gledajuci uloske kako plutaju... i oni ce nas podsjecat na zdrav zivot blokirajuci nam ulice i ogranicavajuci saobracaj.
Sarajevo na aparatima !!!
Kakvi bogalji majko draga! Pa jel ovo ima igdje na svijetu? cuj dan bez automobila izazvao kolaps u saobracaju da nije smijesno bilo bi tuzno. E bas su sa ovim ukazali na zagadjenje izduvnim gasovima, a sa ovim su ga samo povecali, tztztz. Pa trebali su bar najavit ovo ranije preko svih medija, mozda ne bi bilo ovako strasno...
Pa sto ste koristili automobile "vozaci" ? Znali ste, a bogami ko da je Sarajevo toliko pa eto morate autom. Mozete ga preci uzduz i poprijeko za pola sata. A ljepota vidjeti Titovu bez auta..
Ne zive svi u Sarajevu, kretencicu i seljacicu sarajevski.
"nevozacu" nije problem koliko je Sarajevo, problem je sto je ovo besmisleno. A to sto se tebi svidjaju ulice grada bez automobila, nekome ulice grada bez ljudi...to su pitanja za psihologe...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sta je pretili idioti ? Mrsko vam prosetat koji kilometar ? Treba svake sedmice da vam bude ovako i to u petak, kada vecina doceka Dzumu pa bjezi kuci iza nje a ne ostaje na poslu. Stoko niste dostojni jedan dan da prosetate a kukate u poznim godinama kada vas pogodi holesterol, trigleciredi dijabetes itd... Do duse IB se dokopala asvalta i auta pa nece da izadju ni da ih se puskom natjera.
I kako Bosna da krene naprijed kad joj je Sarajevo glavni grad a Sarajevo puno seljačina koji jedan dan ne mogu da izdrže bez automobila. Bravo sarajlice, pardon, istočnjaci šiptari sandžaklije i svi ostali došli.
kakvo crno naprijed, pa vidis da je go seljak, svi im krivi sto su malo bili u koloni na Evropski dan bez automobila, jos im receno papci nemojte autom, bice zatvoren saobracaj al jok, bosnjaku je ustavno pravo da ide autom kud hoce, on se za to izborio 92-95. eto vam ga na sada
Ja im samo tako ironično tepam. Ja sam dijete Drine, na Drini se rodio kad je najgore bilo, na toj istoj Drini odrastam i tu još uvijek živim.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
E mamu ja na sve, pa koji idiot zakljuca ceste a ne najavi? Pa casne sestre me pitaju sta je bilo reko mozda se papa vratio! Jos bez cigara bio u autu a zaglavio u kralja tomislava fuj idiota!
pogledaj prvu vijest gore desno na klixu
ovo na slici je docek za vedatora
kako kolaps, ako nije bilo automobila?? nema logike
A ko je organizovao dane bez vode u Sarajevu? Vode nemamo, a brinemo o svjetskim manifestacijama i automobilima...ccc...
"dan bez automobila" ?? svaki dan neko ostaje bez automobila u Sarajevu :D
ja sam isao bajkom kao i uvijek i jedino sto sam primjetio su velike kolone... :o)
Nema niko para za biciklo
Moje biciko ide na vutru, pivo i cevape, puno trosi jbte.
pa vidi, mjesecna karta je 53 marke, polovan gradski bajk sam platio 130 maraka, jasna je racunica