|

Damir Čardžić: Kolika god da mi je plaća, mala je

Damir Čardžić: Kolika god da mi je plaća, mala je
218
Klix.ba
19.12.2013. u 23:15
205
komentara
218

dijeljenja
Damir Čardžić: Kolika god da mi je plaća, mala je Damir Čardžić
Gostujući na Televiziji Pink u emisiji Zabranjeni forum u četvrtak navečer, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Federalnog parlamenta Damir Čardžić (Narodna stranka Radom za boljitak), "požalio se" kako mu je plaća mala.
Tema emisije je bila "Javna preduzeća - da li su javna u BiH". Rapravljalo se, između ostalog, i o javnim preduzećima u Kantonu Sarajevo, prvenstveno o GRAS-u koji je godinama u milionskim gubicima.

U žučnoj raspravi u dijelu koji se odnosi na kantonalna preduzeća u Sarajevu učestvovali su Čardžić, ministar saobraćaja u KS Jusuf Bubica, novinar i analitičar Almir Terzić, ali i Munir Spahić, sindikalista iz Željeznica FBiH, koji je govorio o stanju u toj kompaniji.

"Kolika god da mi je plaća, mala je", kazao je Čardžić u jednom momentu, dodavši da je prije ulaska u politiku puno više zarađivao te da kao zastupnik i delegat puno radi i opravdava iznos koji naplaćuje iz budžeta.

Na ovu konstataciju je burno reagirao Terzić, koji je kazao da je to sramotna izjava te da vjeruje kako Čardžićeva primanja iznose oko 5.000 KM u ova dva parlamenta.

"Ako vam je mala plaća, želite li da se mijenjamo", pitao je Terzić, ali nije dobio odgovor.

Ocjenu o Čardžićevom radu i o tome da li je zaslužo toliku plaću svojim radom ili možda veću, svakako će najbolje dati građani, odnosno glasači.
Prijavi grešku


Komentari (205)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...