Komentari (152)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto se mene tice mogu i sada da naprave najvecu u Evropi. To je Sarajevo.
Pa Askenska sinagoga ti je medju najvecim u Evropi svkaako
hmmm i u tuzli je bila jedna al niko nista ne prica
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Upravo je zanimljivo kako se dobri Bošnjaci distanciraju od NDH i genocid nad Sarajevskim Židovima, a istorija kaže da je vrh Islamske zajednice s reisom Fehimom ef.Spahom podržao stvaranje NDH i uključio se u ustaški pokret, Spahin nasljednik Džafer Kulenović je postao potpredsjednik Vlade NDH, Ademaga Mešić postao doglavnik. Ali eto za stradanje Sarajevskih Židova nekako su odgovorni svi ostali osim Bošnjaka, valjda jer se to sigurno ne uči u školama.
Pola istine je uvijek laž. Oko 10 000 Sarajlija među kojima znatan broj imama, alima, profesora i uglednih Bošnjaka je stradalo u Jasenovcu. Ljudi koji se nisu slagali sa projektom NDH. O tome su "partizani" mudro šutili pa su zbog takve "povijesti" koju su oni skrojili ispali debili kao što si npr. ti.
Dok spomeneš sinagoge meni su Palestinski narodi pred očima...😭
Ispod trenutnih naknadno postavljenih zidnih obloga jos uvijek se nalaze oslikani autenticni zidovi koji bi da je volje, mogli biti dio eventualne restauracije sinagoge koja bi u turistickom smislu puno vise doprinjela nego danasnji BKC.Mozda bi tu temu trebalo otvoriti uz pomoc Jevrejske opcine i drzave Izrael.
Komunisti došli i okolo ove građevine napravili one bezlične sive zgrade na obali..niđe veze
SARAJEVO , OTVORENI GRAD???? niti vise ima ko da poseti tu sinagogu , niti ko ima da poseti i srpsku sabornu crkvu u sarajevu, takodje jednu od najvecih na Balkanu .te bogomolje su gradjene od strane vjernika , koje su zivjele nekada u sarajevu, a gdje su ti zitelji sarajeva , i zasto su pobegli iz tako OTVORENOG GRADA ?????
Jel Onaj koji iskače iz frižidera vlasnik Kliksa? Zar je toliko bitno to največa na Balkanu? Aj druga u Evropi je u Subotici(utata nije Balkan ali jeste sadašnja Srbija), prva Budimpešta ali jebote! Zar nije dovoljno prelepa građevina, kulturno istorijske vrednosti? Ovo kao za onaj tramvaj a opet BG pre u svim oblicima(utata). Usput, poenta, sjajna građevina, zaista, deo Sarajeva, istorije, uživajte u tome što je u šetnji možete videti.
Nisam ali me baš ništa ne iznenadjuje u mojoj Bosni. Daleko najbolja država na svijetu. Prolazi kroz neka teža vremena, dekade ali doći će puno bolja.
Dok su Mošnje bile u Ystašama pobili su sve Hebreje zajedno sa Švabskim nacistima. Sad pametuju po portalima dok im grad vode sandžaklije koji otvoreno mrze Hebreje
Jaj ne s e r i pitaj jevreje ko ih je pobio u sarajevu beogrdu i zagrebu
Srbi najveci zlotvori u evropi
budimpesta beograd sve rjeseno al sarajevo jos pod upitnikom predgradje sarajevsko srpsko
Da, znam. I danas BKC Sarajlije zovu Templ.
A ona nova zgrada sto se gradi iza pijace Markale i vidi se sa glavne ulice tu je bilo jevrejsko zemljiste i nacelnik Hadzibajric je zajedno sa gazdom Amko comerca oduzeo ljudina njihovu porodicnu imovinu koju nisu htjeli prodati.Sad je to valjda na sudu ali nema nista od toga jer imaju svoje ljude u sudstvu,a ko da bi je i srusili pa jel tako.A sad kad dodze Netanjahu nek mu se Hadzibajric jednom nasmjesi svojim laznim i ispuhanim osmjehom i kaze kako je rastjerao sve jevreje.
https://www.youtube.com/watch?v=_B9fIS-9LzE
Ne znam niti me boli k. za sinagogom. Poskidajte one bilborde po sarajevu, ulizice cionista. Nikad muslimani nece pruziti ruku cionistima, samo oni uvlakaci i ulizivaci.
https://www.youtube.com/watch?v=_B9fIS-9LzE
Prolazim ja i pored prazne nacionalne biblioteke, i ne treba mi 'B. H.' da me pripomene...
Nisam ovo znao, zanimljivo.