Komentari (160)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ući u EU bi bilo lijepo čisto iz razloga što bi se Dodiku i Čoviću izbio taj adut priče o odcjepljenju jer je u EU otvorena granica od Grčke do Norveške, a on bi kao odvojio RS i ta šuplja... Ali realnost je i da dobijemo kandidatski status da tto ne znači apsolutno ništa osim nešto više para koje bi došle iz tih EU fondova, ali da ćemo ući - nećemo uskoro sigurno
Ne, EU nije nikakva garancija državnih granica. Niti je to funkcija EU niti ima bilo kakve ovlasti da o tome odlučuje. Katalonija je provela referendum o samostalnosti i njegovu primjenu je spriječila španjolska vlada a ne EU. Nama je EU bitna zbog niza političkih standarda koji se moraju sprovesti, ako mislimo da imamo demokratsku državu, alternativa EU je da pravimo autokratske države poput Rusije ili Turske.
Turska dobila status kandidata 1999. godine. Od tad prodje 46 Bajrama...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ova kriza je zapravo pokazala koliko je EU vodstvo glupo i naivno.. Citav kontinent ugrozili da bi Rusima kofol nastetili a zapravo im Ameri vode politiku i masovno profitiraju na naivnosti europljana i njihovog "slava ukrajini"..
A šta je alternativa đole? Povratak imperijalizma i uzimanje tuđih teritorija? Jesu li trebali ostati nijemi na granatiranje Ukrajine i ubijanje Ukrajinaca? Sloboda Ukrajinaca i državnost Ukrajine nema cijenu!
I šta cu dobit od EU, ko da je Bugarima i Hrvatima život nešto lakši.Samo švabo ima novu radnu snagu
I sve se zbilo dok je baba trala lan
Umjesto osude rasistickih odluka Schmidta koje instaliraju katolicku superiornost u BiH drzavi nad muslimanima jer zahvaljujuci njemu HDZ postaje faktor koji u BiH odlucuje hoce li se i kada ce se uspostaviti vlast u BiH i ko ce je sacinjavati - EU koristi bananu na dugom stapu da Bosnju tranqilizira kako ne bi znao sta ga je snaslo. Opozija bi trebala obustaviti sve pregovore oko uspostave vlasti dok se ovaj zakon ne opozove, a Schmidt posalje kuci.
I da ga dobijemo pa šta,to može potrajati još sto godina sa tim njihovim ko fol statusom.Evropa je licemjerna i proračunata nikad mi u EZ neće mo i tačka.Samo sami sebi možemo pomoči niko drugi nam neće poturiti ledža,nestašica hrane uskoro dolazi na red naše produkte treba cjeniti i dići takse na izvoz jedan od načina za početak.
Ma ja ba, nagradite uhljebljenu stoku za blatantnu i cobansku verziju kradje izbora na cjelom teritoriju ove prcije od drzave. Naucite ove mlade ljude da i eu zna cjenit kradju izbora i da prihvatate to kao novo normalno, pa ja :D
Zamazivanje ociju, dok oni nas prime doci ce smak svijeta hahahaha
Ovo za narod ludo radovanje , da imate sta pisati , mi nismo jos dorasli kaondrutvon na nivo stoke , sviju kad odes u Hr vidis onu civilizaciju mi smo krdo ovaca , nek mi oproste ovce . A HR najslabija karika u EU smece , e sta smi mi onda gorkusa .
Kakvo clanstvo mislite da ce EU primat ovakvu zemlju bez zqkona i vladavine, jedino ako budu htjeli robove i jeftine hamale mozda primw
100%
NECE
Ne znam na osnovu cega uopce bilo kakva nada? Tugo moja…
Nece. Realno
Evropa je popusila kad je dopustila Amerima da njihovom ćunom mlati ruske gloginje.
Moraš nazad u ‘45 da bi skontao ugovor izmedju zemalja svijeta i Amerike. Nije pisani ugovor.
EU,USA i Britanci Milokrda i Bakira šalju na smetlište...Bakir je to shvatio,zadrzat ce dio ukradenog,ostati na slobodi..Milokrad ce ostato bez svega..bjezat ce,lovit ce ga i uginut ce u zatvoru
Hajde da gledamo realno šta su političari usvojili /promjenili da nešto krene na bolje NIŠTA A realno gledano i narod iste bira a BiH tapka u mjestu sa ovim ufuranim političarima prije će unazad nego naprijed.
Pisam se na eu Da su zeljeli da nas prime Primili bi u skupu cijeli jugoslavenski prostor Ovako je i pticama na grani i jasno zasto je se i razbila ta ista Jugoslavija Da bi se podjelilo i razdvojilo stanovnistvo na vjerskoj osnovi
englez … naivan si. lokalni dušmani su imali egzekutivnu ulogu a vanjski (globalni) dušmani su inicijatori zla….