{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ćuk: Trebinje se i dosad osjećalo kao grad

S
3.8.2012. u 14:43
0
1
Ćuk: Trebinje se i dosad osjećalo kao grad
0
Ćuk: Trebinje se i dosad osjećalo kao grad
Dobroslav Ćuk
Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Dobroslav Ćuk izjavio je da je dobijanjem statusa grada Trebinje i zvanično postalo značajan regionalni centar Republike Srpske i BiH.
"Status grada će dodatno privući potencijalne investitore, turiste i druge koji su dolazili i koji će doći u naš grad. Mi ćemo se i dalje truditi da Trebinje ostane prepoznatljiv privredni, kulturni, obrazovni i sportski centar Hercegovine", rekao je Ćuk.

Ćuk je napomenuo da se promjenom statusa ništa suštinski ne mijenja u opštini koja se i ranije osjećala gradom, te poručio da se neće povećavati broj zaposlenih u opštinskoj, odnosno gradskoj administraciji.

"Promjenu pečata i obilježja radićemo lagano u narednom periodu u skladu sa zakonskom procedurom", naveo je Ćuk.

Polovinom avgusta u Trebinju će biti održana sjednica Skupštine opštine na kojoj će odbornici donijeti odluku o promjeni statuta opštine u statut grada.

Narodna Skupština Republike Srpske usvojila je 10. jula zakone o gradovima Bijeljina, Trebinje, Prijedor i Doboj, a Vijeće naroda 18. jula konstatovalo da usvojenim zakonima nije ugrožen vitalni nacionalni interes nijednog konsitutivnog naroda u Srpskoj.

Opštine Bijeljina, Trebinje, Prijedor i Doboj zvanično su postali gradovi, nakon što su 26. jula u "Službenom glasniku Republike Srpske" br. 70 objavljeni ukazi o proglašenju zakona o ovim gradovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: