Slijedi promjena pečata, tabli...
68

Bijeljina, Trebinje, Prijedor i Doboj zvanično postali gradovi

SRNA
Bijeljina
Bijeljina
Opštine Bijeljina, Trebinje, Prijedor i Doboj zvanično su postali gradovi, nakon što je u "Službenom glasniku Republike Srpske" objavljen zakon o ovim gradovima, rekao je Srni direktor ovog glasila Proko Dragosavljević.

Narodna Skupština Republike Srpske usvojila je 10. jula zakone o gradovima Bijeljina, Trebinje, Prijedor i Doboj, a Vijeće naroda 18. jula konstatovalo da usvojenim zakonima nije ugrožen vitalni nacionalni interes nijednog konsitutivnog naroda u Republici Srpskoj.

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je ranije Srni da lokalne zajednice koje su dobile status grada imaju obavezu da usklade statute i termin opština preformulišu u termin grad.

Rešićeva je rekla da opštine sada moraju promijeniti pečate, table, sva mjesta gdje u aktima piše da su opštine, za šta imaju dovoljno vremena, bez ikakvih zakonom obaveznih rokova ili nekih poteškoća.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas će postaviti na zgradu opštine novu tablu, u skladu sa novim statutom koji je ova opština dobila.

Snidanje stare table i postavljanje nove planirano je za 11.30 sati.

Ukazi o proglašenju zakona o gradovima Bijeljina, Trebinje, Prijedor i Doboj, objavljeni su 26. jula u Službenom glasniku Republike Srpske br. 70.