Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vjerski službenici su najveći prevaranti,priliv novca im niko ne kontroliše,mogu da rade šta hoće
@RepublikaBiH2 pored toga sto stvarno djeluje kao klasicni politicki karijerista, ne znam da je lagala nesto posebno vise ili manje od prosjeka za politicara. Takodjer mislim da opcija koja smatra BiH svojom zemljom, ali ne pripada SDA viziji Bosnjaka (ja sam Bosnjak, jezik mi je bosanski, vjera mi je Islam dogma) ima pravo na svoj glas i da Sabina i njoj slicni su puno blizi od tradicionalnih politickih opcija.
Ovi iz SDA ne znaju ni sta je ona napisala ovdje...toliko su glupi da ce oformiti komisiju samo da analiziraju njeno obrazlozenje...
Ako nam statu umjetika ima Fuad Backovic Deen i njemu slični, onda se protivimo ovom zakonu. Mada i mimo zakona, vjerske službenike ne treba plaćati.
Sabina Cudic je klasicni primjer kako se politikanstvom i supljom pricom, moze sasvim dobro zivjeti, a nigdje i nikada nista korisno nije uradila za drzavu BiH i gradjane, osim njenih licnih interesa. Godinama i mjesecima prica i vrti istu suplju pricu i ona i dalje misli da je gradjani nisu prokuzili. Eto koliko je zaslijepljena svojom primitivnom ideologijom i to je pravi pokazatelj, kako se pokusava obmanjivati i lagati gradjani radi licne koristi i dobrobiti.
@RepublikaBiH2 Nikako se ne bih složila. Sabina je jedna od rijetkih koja izgleda kao da nešto radi i ne kunja u skupštini. Imala je ona itekako dobrih prijedloga. Koliko često bar na klixu čuješ bilo čiji prijedlog za bilo šta? A svi uredno naplate paušale, odspavaju i odu kući.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
i te vjerske zajednice pod hitno treba uvesti u sve moguce poreske sisteme drzave, ukinuti im sve povlastice koje imaju.
Zar sekularna država treba da posebno razmatra o vjerskim službenicima ?
Uhapsen hodza zbog primanja mita za ulazak u raj ...
Ne mijesajte politiku i vjeru ...
Po cemu su sad glumci i hodze u razdvojenim kategorijama ...?
RepublikaBiH2 ima problema!
Preusmjeriti novac od religijskih službenika i dati ga umjetnicima. Bez obzira kojom vrstom se bave, oni su ugroženi. A religijske institucije i službenici svakako uzimaju članarine i kamate (iako su zabranjene po Islamu npr.), pa neka ih i plaća ko im je član.
Nece se sad bunit nijedni sto ih izjednacise s glumcima. To je valjda od boga.
Ma kakvi ba koeficijenti svi isti neku budu nema povlastenog tretmana niti za umjetnike, niti za vjerske sluzbenike... svi isti pred poreskim zakonom, ako ce tako onda treba dopustiti i IT sektoru i rudarima svima a novalic nek placa 55%
sabina je nezasitna zena, samo joj fali prangije dobre i bice mirna
Vjerski službenici i umjetnici ne mogu biti u istoj kategoriji. Iza umjetnika ostaju djela!
a draI vam je Komsic koji iz iste klupe nije dao ni jedan amandman, ni jedan ptijedlog zakona, ni jednu kritiku niti bar reakciju na nesto. a presjedio je 4 godine. ona zena bar radi, trudi se i ima dobre incijative. a bi mozete da kakite koliko god zelite
Zamolio bih Gdju Cudic, da nam skine s grbace i jedne i druge
To je fer. Duhovni radnici
odvratna mi je ali je u pravu...rudarski rad i rad vjerskog sluzbenika treba biti bar izjednacen, sta je sporno tu...