{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ćudić: Kompaniji Gold Mignon zabraniti distribuciju hrane do daljnjeg

F
29.4.2015. u 14:17
1
39
Ćudić: Kompaniji Gold Mignon zabraniti distribuciju hrane do daljnjeg
1
Ćudić: Kompaniji Gold Mignon zabraniti distribuciju hrane do daljnjeg
Sabina Čudić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Naša stranka je zatražila hitno zaustavljanje distribucije namirnica koju vrši Gold Mignon d.o.o. prema svim javnim ustanovama gdje ovo preduzeće dostavlja hranu za korisnike usluga i njihovih zaposlenika, nakon što je trovanje u sarajevskim vrtićima otvorilo pitanje odgovornosti, kako za procedure dostavljanja i skladištenja, tako i za tenderske procedure izbora distributera, saopšteno je iz ove stranke.
"Umjesto da se firmi zabrani distribucija hrane do daljnjeg, inspekcija je isključivo zabranila promet namirnicama životinjskog porijekla, za koje svakako nije ni registrirana, te nije jedini uzrok trovanja hranom naših najmlađih. Moramo voditi računa o činjenici da Gold Mignon d.o.o. ne vrši dostavljanje hrane i drugih materijala samo prema JU 'Djeca Sarajevo', već taj posao prelazi osam miliona maraka te pokriva Zavod za zbrinjavanje osoba sa mentalnim invaliditetom Bakovići, Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, Opću bolnicu 'Prim. dr. Abdulah Nakaš', Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, dakle pokriva opskrbu najosjetljivijih kategorija stanovništva'', kazala je zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Sabina Ćudić, navodi se u saopćenju.

Postavila je pitanje kako to da tek sada Veterinarska inspekcija donese rješenje o djelimičnoj zabrani rada, premda je riječ o redovnom zadatku inspekcije, koji nije smio čekati masovno trovanje hranom da bi se ispunio.

"Konačno, djeca ne mogu čekati inspekcije. Odgovor premijera Konakovića da ne smijemo obustaviti rad Gold Mignona, jer bi oni navodno mogli tužiti Kanton naknadno i dobiti milionske odštete je potpuno neprihvatljiv. Utvrđujte činjenice kasnije, sad je vrijeme za reakciju i hitno zaustavljanje dostavljanja hrane za koju je utvrđeno da je uzrok salmonele", zaključila je Ćudić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: