{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ćudić: Kompanija odgovorna za trovanje djece ima političku zaštitu

1.7.2015. u 21:14
281
196
Ćudić: Kompanija odgovorna za trovanje djece ima političku zaštitu
281
Ćudić: Kompanija odgovorna za trovanje djece ima političku zaštitu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Skupštini KS, reagirala je nakon vijesti da je direktorica JU "Djeca Sarajeva" Mirjana Jovanović-Halilović podnijela ostavku.
Ćudić je na svom Facebook profilu napisala da se ovakav razvoj situacije vezano za trovanje sarajevskih mališana mogao predvidjeti već prije dva mjeseca.

“Kompanija odgovorna za trovanje 200 djece u sarajevskim vrtićima će ostati politički zaštićena i nekažnjena, dok je krivična prijava podnesena isključivo protiv direktorice vrtića”, napisala je Sabina Ćudić.

Ona je podsjetila da je u ponedjeljak, na njeno pitanje direktoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, o konačnoj odgovornosti za trovanje djece, dobila odgovor da još uvijek nisu otkrili izvor trovanja te da se dostavljač ne može teretiti za salmonelu čije postojanje, kako je rekao direktor Kantonalne uprave za inspekcije poslove, nije utvrđeno.

“Istovremeno, kantonalne javne ustanove koje su brutalno prekršile tenderske procedure nabavljajući hranu životinjskog porijekla od firme koja za to nema najosnovnije dozvole se nikada nisu oglasile a Vlada Kantona Sarajevo i dalje usvaja njihove izvještaje o radu i godišnje planove”, zaključuje Sabina Ćudić.

Podsjećamo, kompanija “Gold Mignon” bila je dobavljač hrane za sarajevske vrtiće, ali i za brojne druge ustanove. Nakon trovanja sarajevskih mališana, ustanovljeno je da ova kompanija nikada nije imala odobrenje za promet namirnica životinjskog porijekla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: