BiH
3

Čubrilović: Srbija je najznačajni faktor stabilnosti u regionu i treba da ima stabilnu vlast

Piše: E. B.
Nedeljko Čubrilović (Foto: Klix.ba)
Nedeljko Čubrilović (Foto: Klix.ba)
Danas se održavaju vanredni parlamentarni izbori u Republici Srbiji te redovni pokrajinski i lokalni izbori, a jedno od biračkih mjesta otvoreno je i u generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjoj Luci.

"Ovo glasočko mjesto je otvoreno u 7 sati. Na njemu je prijavljeno 512 birača i od trenutka kada je otvoreno ovo biračko mjesto pa do deset sati glasalo je 105 glasača. Glasanje se odvija regularno bez ikakvih problema i očekujemo da će do kraja glasačkog dana većina prijavljenih birača da obavi svoju dužnost", izjavio je Radoslav Ilić, predsjednik biračkog odbora u generalnom konzulatu u Banjoj Luci.

Pravo na glasanje imaju oni koji su se pravovremeno prijavili na birački spisak konzulata u Banjoj Luci i oni moraju da budu upisani u izvod iz jedinstvenog biračkog spisaka Srbije te prilikom glasanja sa sobom moraju ponijeti ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu na kojem je upisan jedinstveni matični broj Republike Srbije.

Na glasanju je bio i predsjednik Narodne skupštine RS (NSRS), Nedeljko Čubrilović.

"Mislim da je važno da Srbija i ovaj put ispuni svoj demokratski kapacitet, da izbori prođu u fer ambijentu. Važno je za RS i cijeli region da Srbija ima stabilnu vladu i vlast. Ne treba zaboraviti da je Srbija jedan od najznačajnijih faktora stabilnosti u regionu i za nas u RS to je najvažnija država na Balkanu, ne samo zato što je u specijalnim vezama sa RS nego po svom kapacitetu to Srbija zaista jeste", rekao je predsjednik NPRS.

On je dodao da se nada da će sa novim rukovodstvom Narodne skupštine Srbije imati dobru saradnju koja će i dalje da bude u usponu.

"Ovi izbori će pokazati punu demokratičnost Republike Srbije i nadam se da će Srbija ostati u dobri odnosima kako sa Bosniom i Hercegovinom tako i sa cijelim regionom i pokazati ostalima kako teku ti demokratski odnosi", naglasio je Čubrilović