Komentari (218)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj izvjestaj nam se servira kao da u ovom trenutku nema termoelektrane u Tuzli. Eno je, bolan, radi a zagadjuje 10 puta vise od buduceg bloka 7. Da je ovo sve kako kazu u Lipnici, Sickom, Husinu, Lukavcu pa i Tuzli ne bi bilo zive duse.
@Cova Naglasi i taj katastofalan porast oboljelih.
@Cova Ovi jedva čekaju da nešto miniraju. A novi blokovi su daleko čistiji i sa manjom emisijom od postojećih.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
HBO Tuzla miniseries uskoro...
@Pakashoni Ko ce da bude nas Dyatlov
Slušamo crne prognoze od 1972 pa smo još tu Ovi ekolozi su isti ublehaši ko pakaši s multikulti Bosnom.
ma koga zaboli... važno je se samo "ugraditi" !!! kao da će političari nešto promjeniti u svojoj glavi i svijesti
Ma nista to, broj umrlih je zanemariv ako uzmemo u obzir koliko ljudi u BiH umre kad se Srbima ratuje.
Ma samo gradi i pravi. Nabaviti velike ventilatore i lahgano duvati zrak blago prema sjeveru a jace prema istocnoj granici ne bi li pokrepala genocidna gamd. Nista drugo i ne zasluzuje nego da krepaje u mukama i bolestima. To treba biti nas strateski projekat a kasnije ce nam svi placati koliko pozelimo da ugradjujemo raznozazne dodatne filtere. Ali prvo potrovat genocidase kojima sud nije presudio
Ovo ti je isto po principu na zapadu. Ubi nas dizel a benzin daleko vise zagadjuje a niko ga ne pominje. Nego pokusavaju ovi svjetski vladari da kazu: nije vazno koja pjesma svira, hvataj se i kolo i igraj a mi cemo vam pustati muziku.
Sve smo zagadili.
Ja koja gomila gluposti
@Bosanac83 - E moj papak, dođi i živi onda kod TE... pa uživaj sa porodicom u ljepoti
U Sarajevu nema termoelektrane, nema ni nekakvih naročitih fabrika pa je zrak ipak puno lošiji nego u Tuzli. Znam to jer sam skoro pola godine pratio vrijednosti zagađenja. Ovo je sve propaganda onih kojima nije u korist (EU)što Kinezi finansiraju tj. kreditiraju i rade ovaj projekat.Spominju Budimpeštu kao ugroženu a jasno se na kartama vidi da nema gotovo nikakvog uticaja na nju. Ni nas niko nije pitao kada se gradio Černobil i kada je nastala havarija a u susjedstvu imamo i Krško.
Sad se svi prave pametni i kao štite okoliš ne daju termoelektrane, nedaju mini centrale, nedaju hidrocentrale a kada nestane struje pola sata .ebemo sve po spisku. Koliko bi nas koštala uvozna struja i dali bi je uopšte redovno dobivali, dali bi bilo ucjena kao i sa plinom ??? Ako ima neki novi Tesla neka se javi pa nećemo praviti TA.
Eto Coca Cola, Red Bull i Ariel su dobri po okoliš i za ljudsko zdravlje. A ne silaze sa TV ekrana. Je li ih Greenpeace spomnuo negdje u studiji?
sve je laz samo pusta laz
Najbolji su ovi podaci od "Greenpeace-a", bez citiranja izvora izvještaja, bez linka na originalni izvještaj, bez citiranja izvora odakle im podaci procjene oboljenja . Na osnovu kojih mjerenja su to dobili (bacanjem graha?) . I onda se neki levat uhvati, napali i podržava tu ideju? Može levat, nema problema, ponudi rješenje za 7,000 radnika naslonjenih na TE, i izvoz struje u iznosu od Euro15,000 po satu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ivanpah_Solar_Power_Facility#/media/File:Ivanpah_Solar_Power_Facility_from_the_air_2014.jpg Ima li ijedna kuća blize ove najveće solarne elektrane na svijetu? Nema! A u nas samo što nisu gradili privatne kuće uz ogradu elektrane. In onda kaže; Smeta mi nešto. Koštala je dosad 2,2 milijarde USD.
Hahahh koji debilski izvjestaj,vise se zapad truje masnim gmo hamburgerima nego sto so2 ima opasnosti.Ja zivim vec 55 godina pod ovom ljubicastom bojom a ziv mi je i djedo.
Sva sreća neće zahvatiti Njemačku!
Cuj bagre europske, a njihov Monsantno, GMO i ostali trovaci napreduju...