{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crnadak razgovarao s članovima Monitoring komiteta Vijeća Evrope

F
9.9.2015. u 10:19
2
2
Crnadak razgovarao s članovima Monitoring komiteta Vijeća Evrope
2
Crnadak razgovarao s članovima Monitoring komiteta Vijeća Evrope
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjedavajući Komiteta ministara Vijeća Evrope Igor Crnadak razgovarao je jučer u Sarajevu sa delegacijom Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, koja je boravila u dvodnevnoj radnoj posjeti BiH, saopćeno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) BiH.
Ministar Crnadak je pozdravio posjetu izvjestilaca Egidijusa Vareikisa, sir Rogera Galea i Caroline Ravaud, uz ocjenu da su monitoring mehanizmi Vijeća Evrope u proteklom periodu imali veoma značajnu ulogu za našu zemlju, kroz odgovarajuće izvještaje, rezolucije i preporuke.

Ministar Crnadak je izvjestioce upoznao sa političkim i društvenim kretanjima u Bosni i Hercegovini, sa fokusom na intenzivne aktivnosti u okviru procesa pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji kao i na ispunjavanje obaveza BiH prema Vijeću Evrope. Tom prilikom je kao posebno značajne izdvojio stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, usvajanje inicijalnog programa reformi i ubrzan rad na usvajanju mehanizma koordinacije, te usvajanje izmjena i dopuna Krivičnog zakona BiH o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Uz ocjenu da je Vijeće Evrope do sada igralo značajnu ulogu u pogledu demokratizacije, poštivanja ljudskih prava i međunarodne pozicije BiH ministar Crnadak je izvjestioce upoznao i sa dosadašnnjim tokom predsjedavanja Komitetom ministara Vijeća Evrope, koje je ocijenio uspješnim i veoma značajnim za međunarodnu poziciju i imidž naše zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: