BiH
6

Crnadak: Očekujem da zajednička sjednica potvrdi da je Srbija prijatelj BiH

Piše: T. Č.
Igor Crnadak (Foto: Klix.ba)
Igor Crnadak (Foto: Klix.ba)
"Uvjeren sam da će zajednička sjednica Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH, 4. novembra u Sarajevu, potvrditi da je Srbija prijatelj BiH te da će stavi definitivnu tačku na sve probleme koji su postojali u ovoj godini", rekao je danas u Banjoj Luci ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjedavajući Komiteta ministara Vijeća Evrope Igor Crnadak.

Izrazio je i uvjerenje da će nakon ove sjednice prestati i napadi na članove Saveza za promjene od strane vladajuće koalicije u RS-u. Najavio je da je mjesec novembar prepun aktivnosti te da se pored zajedničke sjednice Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara BiH u novembru očekuje i formiranje Fonda za Zapadni Balkan, obilježavanje 20 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, a završava se i predsjedavanje BiH Vijećom Evrope.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Današnju konferenciju Crnadak je održao na samom ulasku na poznato banjalučko izletište Banj brdo u cilju podrške očuvanju rekreativne zone.

Na pitanje koliko često ide na Banj Brdo, Crnadak je rekao da je išao četiri, pet puta sedmično dok je živio u Banjoj Luci, a da sada, kada god boravi u ovom gradu koristi svaku priliku da ode i na poznato banjalučko izletište. Istakao je i da se ne slaže sa prijedlogom gradonačelnika Slobodan Gavranovića da se ukine rampa i dozvoli saobraćaj motornim vozilima.