{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović: Za mene je partnerstvo s DF-om završeno

Piše: Er. M./Klix.ba
4.6.2015. u 19:54
117
230
Čović: Za mene je partnerstvo s DF-om završeno
117
Čović: Za mene je partnerstvo s DF-om završeno
Foto: Arhiv/Klix.ba
Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović kazao je danas u Mostaru kako je SDA izabrao Demokratsku frontu (DF) za svoje partnere, te da je njegov stav kako je partnerstvo sa DF-om završeno.
On je kazao kako situacija više nije za medijska prepričavanja jer HDZ-u BiH trebaju partneri koji žele zasukati rukave i raditi obzirom da je Vlada FBiH u krizi od samog početka.

"Volio bih znati šta je DF-ov plan. Rukovodstvo SDA je izabralo da DF bude njihov partner, mi smo to prihvatili, ali dosta je više takvih izjava. Treba raditi ili im vrlo jasno kazati da izađu. Što se mene tiče ovo partnerstvo je završeno“, rekao je Čović.

Dodao je kako ima osjećaj da neko želi glumiti "nepristojnu plutajuću minu" koja je stalno na zadatku da rasturi ono što pokušavaju napraviti.

"Lično mislim da je to kraj ove tri partnerske stranke. Konačno moramo krenuti normalnim putem, da se ne bavimo sami sobom kao što neko želi. Našim biračima moramo reći da imamo strategiju šta želimo uraditi jer smo to obećali. Kada je FBiH u pitanju to je prije svega ekonomska i socijalna stabilnost. Ovo kadroviranje kojim se bavimo četiri ili pet mjeseci trebalo je uraditi za dva ili tri dana“, zaključio je Čović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: