Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pozdrav raja komentar je ok.
Sto se tice nametnutih rjesenja: Kada bilo koji stranac izrazi svoje misljenje o raspadu bivse nam drzave, kaze: \"Vas je Tito diktaturom drzao na okupu\". Bez izuzetka svi to kazu!!! Mada se ne slazem s tim u potpunosti, jer su istorijske okolnosti bile takve, ima djelimicno istine. Suvise razlika za zajednicku drzavu. I sta? Dok je Tito pandrknuo, ode sve u bestragiju!!! Tako, po vama, dodju amerikanci, nametnu nesto, onda amerikanci odu, onda opet sve ode u besragiju!!! Jel to rjesenje ili je rjesenje da se poslusa narod i kaze sta zeli??? Tako da trajno rijese nesto, da ne bi opet. Znaci, rjesenje je volja naroda, koliko god se kome svidjalo ili ne. Sto to vasi top politicari ne bi napravili BiH pozeljnom za sve, a ne da bjezis glavom bez obzira, na sami pomen BiH??? Postavite si takvo pitanje. Sto ne ugode narodu, bolje receno narodima svoje drzave, ne diskriminisuci, ne dajuci glupave i mrzacke izjave, ne radeci na zajednickom a ne razlikama, naci najmanji zajednicki minimum?
Nesto razmisljam, da su neki politicari u bivsoj nam drzavi, znali sta je EU, odnosno, da je EU postojala tad u ovom obliku, i da su znali sta znaci globalizacija, i da su znali osnovne pojmove demokratije, rata nikad ne bi bilo!!! Bice da smo mi, u komunizmu, zaista bili izolovani i nismo imali pojma o svjetskim kretanjima!!! Zasto rat kad sve moze da se rijesi prosto-demokratijom!!! I zakonima i vrijednostima koje vaze u cijeloj EU!!! Na prostorima ex-yu, na zalost, jos ne vaze...ali vazice!!! Zivi bili pa vidjeli!!! Neki ljudi, jednostavno, ne idu u korak s vremenom i dogadjajima!!!
Posto su ovi prostori i geografski dio Evrope, sasvim je logicno da to budu i u svakom drugom smislu. Da vaze zajednicki zakoni i vrijednosti koji vaze i u EU. A to su, demokratija, ljudska prava i slobode. E, sad, vi vidite sta to podrazumijeva. Demokratija podrazumijeva volju naroda, politicare izabrane na demokratskim izborima, pravo na jezik, na skolovanje, na rad, na slobodu govora i izrazavanja, na...svasta nesto...E, sad, ko ocekuje da mu dodje USA i nesto nametne...ma, nemojte molim vas, pa ni oni to ne rade bas...oni i u Afganistanu hoce da uvedu demokratiju!!! Obama je pohvalio Turke za davanje prava Kurdima na jezik, znaci, i tu ce poraditi da se neke stvari rijese...ta, okanite se vise prizivanja necega cega u svijetu nema, totalitarnih rjesenja, sila i nametanja!!! Bice da ste vi nesto pogresno shvatili tamo!!!
Reci da Evropa ne zna ko je i sta je, stvarno izuzetno hrabro!!! Ja mislim da i te kako zna ko je i sta je. Samo da se dogodi i to da jednom budemo svi dio te zajednice. Treba primjetiti i to da Evropa daje silne pare vama dolje, cini mi se. Evo, HR dobi preko tri milijarde??? Daju svima!!! Inace bi bili...Ima li jos ko da daje? Koliko dobijate od ostalih?
Ako neko ne zna kuda bi i sta bi, neka si postavi jednostavno pitanje: \"Gdje bih najradije zivio?\" Ja, bogami, u Evropi, odnosno u EU.
Svi su hrvatski politicari izdajice i lopovi, od Covica, Ljubica pa preko Jurisica i Lijanovica. Sve sama gamad. Ali ovi sto se uvlace muslimanima u guzicu su jos gori od njih.
SVAKA CAST FRA!!! Mnogobrojni politicari bi se trebali nacitat knjiga pa vodit politiku dal Bosnjaci,dal Hrvati dal Srbi! Bolje receno svi koji sebe smatraju Bosnohercegovcem.Al al najgore je to sto ovakva situcaija samo ide u korist bas tim nenacitanim i zatucanim politicarima lopovima pa oni bili ko bili! Bosna i Hercegovina jedna i jedina nasa domovina! AVE FRA! BiH4EVER!
dr Franjo Topić, dr Šarčević i svi takvi doktori balinluka i bosanštine, jako lijepo pomažu za jedinstvo Hrvata, je.bale vas ba.lije, kad ste i protiv Srba i protiv Hrvata (pravo kršćanski, ekumenski!)- gonite se u Tursku! I ne zovite se više hrvatima, jer niste ni H od Hrvata!
Žao mi svake ružne riječi koju uputite ovom Čovjeku..... stvarno slijepi pored očiju.....
kako je krenulo : 1. opet ce se vratiti turska 2. opet ce se srbi prodavati jedni druge da bi zadrzali stolicu 3. opet ce se srpkinje derati sa turcima (a srbi ce biti crniji i manji nego sto su sada) 4. opet ce glupi bosanci ratovati na turskoj strani i pokussavati da osvoje Bec itd itd i opet ce na kraju za sve da budu krivi glupi bosanci tj poturice....
Bravo, podrzavam!
E moj pope idi fra Topiću iz napretka ....i skupa širite vjeru u mom multietičnom Sarajevu! Mi katolici ovde smo MRTVI!!
a joooooooooj.... nadju jednog Hrvata sto im odgovara svake prestupne godine i onda opet o suzivotu, multietnicnosti, bla bla bla Osjetili smo mi vasu \"milost\", a i vi nasu nesto juznije. Nema tu vise zajedno! :P
Iz zdrave glave i zdravog intelekta uvijek zdrava i pametna rijec zazbori. Dr. Ivane bog vas blagoslovio na iskrenosti i rezumnom zborenju. Nazalost niste jedini koji to vide i koliko toliko javno osudjuju , ali ....; Takvim kao sto su ti koje ste nabrojali nisu bosanski katolici napameti .To su dr. Ivane igraci sa dvostrukim arsinima.Oni su davno prodali svoj narod i svoju otadzbinu Bosnu srebrenu .Na ustrb svih zala koje su ucinili prema vlastitom narodu ,ponovo pokusavaju obnoviti tudzmanovske i bobanovske paktove kako bi jos vise unijeli razdora ne samo medu svojim narodom nego i sire. Jadni su i njihova politika je kratkog vijeka..