Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dragan Čović je član Predsjedništva Bih kojeg je plebiscitarno izabrao hrvatski narod iz BiH. Kao takav ima puni legitimitet svoga naroda i legalitet potvrđen zadnjim izborima. Razumljivo je da ga osporavaju njegovi politički neistomišljenici i to je demokracija.No neosporno je Čović najveći trenutno hrvatski političar s obje strane rijeke Save, sa najvećim političkim kapacitetom. Nije baš normalno da ga Bošnjaci toliko osporavaju, tim prije što zajedno sa Hrvatima iz Bih, koji su Čovića istaknuli kao osobu koja će ih zastupati, dijele prostor zvani Federacija i što na taj način dovode u pitanje dobrosusjedske odnose i pravljenje normalnog zajedničkog suživota, kao i rješavanje svih gorućih pitanja svakodnevnog preživljavanja stalnim opstrukcijama prvo od strane DF- a, a onda i svih onih koji će u Čoviću tražiti neprijatelja, neselektivno radeći u korist vlastite štete.
Čović Vodi politiku ujedinjenja, za razliku od unitarista i secesionista on jedini zapravo aktivno radi na iznalaženju modusa zvanog BiH zemlja ugodnog življenja svim njenim narodima i narodnostima na cijelom prostoru te zemlje. To što ne odgovara unitaristima i secesionistima je njihova stvar.
Prisustvovat če ovdje, ondje, tamo - vamo. Pa hoće li beknuti koju, dok njegov prijatelj Mile priprema teren za odcepljenje ( čitaj - vjerovatno i rat) ili je možda i to takođe dogovoreno???
PS izgleda da postoji dogovor - BAKIR zanijemio; "Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je danas u Banjoj Luci da je nadogradnjama Dejtonskog sporazuma, u zadnjih 20 godina, vidno narušena osnovna ideja tog sporazuma. Urađeno je više od neustavnih 180 izmjena ..." BAKIREEEEEEEEEEEEE, HEEEEEJ!
Kume, poselami Ban ki moona!
SADA ĆE TEK NASTATI BLAGOSTANJE I SVI ĆE IMATI DVORCE KAO OVAJ UBLEHAŠ.
EVOMENE JARANE NAZASJEDANJU UJOVANOVOJ KAFANI. SJEDIM I ISPIJAM HISMETOVU RAKIJU SJARANIMA HAMZOM MIROSLAVOM I HALIDOM.