BiH
0

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market: Otvorena Argeta Junior Play House igraonica

Klix.ba
Coca-Cola Sarajevo Holiday Market posebnu pažnju posvećuje najmlađim stanovnicima Sarajeva, pa je tako danas, u okviru Dječijeg parka, svečano otvorena igraonica za djecu Argeta Junior Play House.

Dječiji park Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa nudi niz sadržaja za najmlađe, među kojima se nalaze Argeta Junior Play House i mini zabavni park sa vrtuljkom i vozićem.

Argeta Junior Play House zamišljena je kao edukativno-zabavni kutak za djecu, u kojem će tokom 34 dana trajanja Marketa biti organizovane brojne manifestacije. Uz profesionalne odgajatelje i odgajateljice, mališani će moći crtati, slagati puzzle, učiti strane jezike, gledati predstave, zabavljati se uz različite društvene igre, igrati se s vršnjacima i posjetiteljima...

Domaćin igraone Patak Junior će svakom mališanu koji posjeti igraonu darovati Argeta Junior paštetu. Mladi glumac Kemal Čebo čitat će najljepše bajke, a u Coca-Cola Kućici će boraviti i Djed Mraz svakim radnim danom od 16 do 20 sati, te vikendom od 12 do 14 sati i od 16 do 20 sati.

Coca Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unapređenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti.

Realizacija Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa ne bi bila moguća bez podrške Grada Sarajeva, koji je pokrovitelj Marketa, ali ni bez podrške Ambasade Kraljevine Norveške, koja je dala značajnu podršku realizaciji ovogodišnjeg Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Više informacija o Coca Cola Sarajevo Holiday Marketu možete saznati putem medija, te putem društvenih mreža i oficijelne internet stranice Marketa www.sahm.ba.