BiH
56

Članovi Lions Cluba donirali 601 paket hrane za nastradale mještane Željeznog Polja

Klix.ba
Međunarodna organizacija Lions Club International dodijelila je pomoć u donacijama najugroženijim stanovnicima katastrofalnih poplava Bosne i Hercegovine. Prvu akciju doniranja, Lionsi su organizirali danas za stanovnike Željeznog Polja kojima je uručen 601 paket hrane u iznosu od 14.500 KM.
Foto: Radio Žepče
Foto: Radio Žepče

Akcija dodjele paketa najugroženijim stanovnicima Željeznog Polja obavljena je u Prihvatnom centru "Misbah“ Begov Han, gdje su predstavnike Međunarodne organizacije Lions Club International dočekali općinski načelnik Mato Zovko i predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović koji su se tom prigodom zahvalili na pomoći i zamolili da ova organizacija pomogne i u drugoj fazi obnove, podizanja infrastrukture u nastradalim mjestima naše općine.

Dr. Mehmed Kundurović predsjednik Kriznog štaba Lions Cluba BiH, kazao je da članovi Lions Clubova pod motom "Mi služimo“ koriste svoje vrijeme, vještine i dobra kako bi sakupili fondove za donacije onima kojima je to najpotrebnije, kako u njihovim sredinama tako i internacionalno. Doktor Kundurović je istaknuo da je deset predstavnika ove organizacije doputovalo u Žepče kako bi osobno, nastradalima prema popisu, uručili pakete pomoći.

Foto: Radio Žepče
Foto: Radio Žepče

Također je naglasio da je Lions Club International od početka rata učestvovao u raznim vrstama pomoći putem donacija i raznih projekata u vrijednosti od oko tri miliona maraka u svim većim mjestima Bosne i Hercegovine. Konkretni realizirani projekti se odnose na donacije u opremi za dječje bolnice, pomoć pri izgradnji klinika, otvaranje biblioteke za slijepe i slabovidne osobe, izgradnja odjela za intenzivnu njegu, pedijatrijskih odjela, izgradnja i oprema kuće za djecu sa posebnim potrebama u Pazariću i mnoge druge korisne akcije.

"Vrlo smo sretni i ponosni što smo danas mogli pomoći napaćenim i unesrećenim ljudima na području općine Žepče“, kazao je dr. Kundurović za Radio Žepče.

Foto: Radio Žepče
Foto: Radio Žepče

Međunarodna organizacija Lions Club International sa sjedištem u Chicagu osnovana je 1917. godine i danas je najveća uslužna organizacija u svijetu s više od 1,4 miliona članova u više od 43.300 klubova u 714 regija koje pokrivaju 182 zemlje.

Predstavnici Lions Cluba lično su uručili pakete nastradalim mještanima Željeznog Polja, a isto su učinili i u Golubinji i Žepču.