BiH
0

Čitluk: Održan predizborni skup HDZ-a BiH

FENA
Predizborni skup HDZ-a i HNS-a BiH održan je sinoć u Čitluku, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Prisutne je pozdravio domaćin, predsjednik Općinskog odbora (OO) HDZ-a BiH Čitluk Marin Radišić, koji je kazao kako su predstojeći izbori posebno važni jer se "sigurno zadnji put održavaju po ovim izbornim pravilima koja omogućavaju da se po glasovima drugih bira hrvatski član Predsjedništva BiH".

Izaslanik HDZ-a RH i župan Dubrovačko-neretvanskog kantona Nikola Dobroslavić prenio je pozdrave predsjednika HDZ-a RH Tomislava Karamarka i njegovu podršku i riječi uvjerenja da će Dragan Čović i koalicijska lista HNS-a pobijediti na ovim izborima.

"Hrvatski narodni sabor BiH zagovara jedinstvo hrvatskog naroda na ovim prostorima, danas nećete naći Hrvata i hrvatsku kuću koja o tome pitanju ne raspravlja, o pitanju stranaka i strančarenja, o pitanju podijeljenosti, ali Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH je našao odgovor, hrvatski odgovor. Bez njega nitko neće moći donijeti bilo kakvu odluku po pitanju Hrvata u BiH", poručio je predsjednik HKDU-a BiH Ivan Musa.

Nositelj liste HDZ-a i HNS-a BiH za Skupštinu HNK-a Slađan Bevanda kazao je kako su ovo historijski izbori, a oni koji su na listama i koji budu izabrani, pred njima stoji teška zadaća.

Nositelj liste HDZ-a i HNS-a BiH za Zastupnički dom Parlamenta FBiH iz HNK Mladen Bošković pozvao je okupljene da izađu na izbore i glasuju za liste HNS-a i za Dragana Čovića.

Nositeljica liste HDZ-a i HNS-a BiH za Zastupnički dom PS BiH Monika Tomić istaknula je kako politika u BiH mora biti socijalna, okrenuta dobrobiti svakog pojedinca i za narod.

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović istaknuo je kako je HNS skup svih Hrvata koji razmišljaju hrvatski u BiH i koji "nakon ovih izbora žele poslati jasnu poruku".

"HNS smo pokrenuli jer smo željeli poslati jasnu poruku da nas ne mogu poniziti i saviti nam kralježnicu, što god mislili o nama, a pokušali su to u zadnjih 15 godina više puta", kazao je Čović.

On je govorio o programu HDZ-a i HNS-a BiH koji je sadržan u sedam točaka, što je zapravo sedam odgovora na pitanja od životne važnosti za budućnost Hrvata i BiH kao države.

Inače, uoči predizbornog skupa u Čitluku, izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH posjetilo je Dom za nezbrinutu djecu i zajednicu za liječenje ovisnika u Međugorju. Također, izaslanstvo je upalilo svijeće i položilo vijence kod Spomen križa u Čitluku, navodi se u današnjem saopćenju iz HDZ-a BiH.