{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK BiH: Prvi izbori u opštini Stanari 1. februara 2015.

A
2.12.2014. u 12:27
3
3
CIK BiH: Prvi izbori u opštini Stanari 1. februara 2015.
3
CIK BiH: Prvi izbori u opštini Stanari 1. februara 2015.
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici donijela je odluku da se prvi izbori za odbornike u Skupštini općine Stanari i načelnika Općine Stanari održe, u nedjelju, 1. februara 2015. godine.
Stanari su naseljeno mjesto i sjedište opštine Stanari, u bh. entitetu Republika Srpska u Bosni i Hercegovini. Mjesto se nalazi u slivu rijeke Ukrine na severu Bosne i Hercegovine. Do 1958. godine Stanari bili samostalna opština, a ponovo su to postali 2014. godine odlukom Narodne skupštine bh. entiteta RS, odvajanjem tog područja iz dosadašnjeg sastava Grada Doboja. 

Stanari su poznati po rudniku lignita i po termoelektrani koja je u izgradnji. Rudnik je i osnovni izvor prihoda mještana.

Kao samostalno mjesto bili su poznati po ustancima protiv tadašnjeg okupatora, čemu danas svjedoči spomen kosturnica u znak sećanja i poštovanja prema nekoliko stotina poginulih iz ovog kao i okolnih krajeva.

 Prema popisu iz 1991. godine Stanari su imali 1.299 stanovnika. 

Centralna izborna komisija BiH  na današnjoj sjednici, pored ostalog, donijela odluku je i o održavanju prijevremenih izbora za načelnike općina Istočni Drvar i Domaljevac-Šamac.

Centralna izborna komisija BiH danas je usvojila i Uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za načelnike općina Istočni Drvar i Domaljevac-Šamac i prvih izbora za odbornike u Skupštini općine Stanari i načelnika Općine Stanari.

Prema usvojenom Uputstvu prijave za ovjeru političkih stranaka i neovisnih kandidata podnose se Centralnoj izbornoj komisiji BiH najkasnije u roku od šest dana od dana raspisivanja izbora, odnosno u periodu od sutra, 3. do 8. decembra do 16 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: