{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK: Do sada primljeno 29 žalbi na nepravilnosti u izbornom procesu

S
4.11.2014. u 16:08
0
2
CIK: Do sada primljeno 29 žalbi na nepravilnosti u izbornom procesu
0
CIK: Do sada primljeno 29 žalbi na nepravilnosti u izbornom procesu
Centralna izborna komisija (CIK) BiH do sada je primila ukupno 29 žalbi na nepravilnosti u izbornom procesu, od čega je 15 žalbi Sud BiH već odbio i potvrdio ranije odluke CIK-a, rekla je portparol CIK-a BiH Maksida Pirić.
"Večeras ističe rok za podnošenje žalbi, mi ćemo ih proslijediti Sudu BiH koji u zakonskom roku od tri dana mora da riješi dostavljene žalbe", rekla je Pirićeva novinarima.

CIK BiH danas je na sjednici u Sarajevu odbio tri podneska za ponovno brojanje glasačkih listića kao neblagovremene i podnešene od neovlaštenog lica.

Riječ je o podnescima Socijalističke partije–Gradski odbor Doboj, Opštinskog odbora SDS-a Višegrad i Opštinskog odbora SDP-a BiH iz Velike Kladuše.

CIK BiH danas je potvrdio odluku Opštinske izborne komisije u Gradišci i odbacio kao neosnovanu žalbu SNSD-a da su u noći između 7. i 8. oktobra članovi ili simpatizeri SDS-a skidali bilborde SNSD-a.

CIK BiH na današnjoj sjednici usvojio je Pravilnik o provođenju prvih izbora za organe vlasti u novoformiranoj opštini Stanari. Pravilnikom se uređuje način provođenja izbora za odbornike u Skupštini opštine Stanari i načelnika opštine Stanari.

Centralna izborna komisija BiH će nakon stupanja na snagu Pravilnika donijeti odluku o datumu održavanja izbora u opštini Stanari.

Mandat odbornika Skupštine opštine Stanari i načelnika opštine Stanari trajat će do isteka mandata organa vlasti izabranih na lokalnim izborima 2012. godine.

Zbog mogućnosti postojanja sukoba interesa, jer obavlja funkciju direktora javne ustanove, mandat odbornika SDS-a u Skupštini opštini Petrovo koji pripada Bojanu Marjanoviću dodijeljen je kao zamjenski mandat Jovanu Todoroviću iz SDS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: