BiH
22

CIK BiH: Ovjereni kandidati za načelnike u tri općine

FENA
Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je, nakon razmatranja i usvajanja Izvještaja o izvršenim provjerama predloženih kandidata za načelnika općina Domaljevac-Šamac, Istočni Drvar i Stanari i kandidata za odbornike u Skupštini općine Stanari, donijela odluke o ovjeri kandidata i kandidatskih listi.

Prijevremeni izbori za nečelnike općina Domaljevac-Šamac i Istočni Drvar, te prvi izbori za načelnika Općine Stanari i Skupštinu općine Stanari održat će se u nedjelju 1. februara 2015. godine.

Za načelnika Općine Domaljevac-Šamac ovjerena su dva kandidata i to: Mario Jurkić (HDZ 1990) i Mato Prgomet (HDZ BiH).

Za načelnika Općine Istočni Drvar ovjerena su dva kandidata i to: Milka Ivanković (Zavičajni socijaldemokrati-Mile Marčeta) i Milovan Mihajlović (Socijalistička partija)

Za načelnika Općine Stanari ovjerena su dva kandidata i to: Mladen Kršić (SDS) i Dušan Panić (SNSD-Milorad Dodik).

Centralna izborna komisija BiH je ovjerila i kandidatske liste za odbornike u Skupštini općine Stanari.

Ovjerene su kandidatske liste Demokratskog narodnog saveza, Partije demokratskog progresa, Socijalističke partije, Srpske demokratske stranke, Srpske alternative, Saveza nezavisnih socijaldemokrata-SNSD-Milorad Dodik i Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Nakon isteka roka i izvršenih provjera, Centralna izborna komisija BiH danas je ovjerila prijave političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na prijevremenim izborima za načelnike općina Živinice i Kalesija koji će se održati u nedjelju, 22. februara 2015. godine.

Za učešće na prijevremenim izborima za načelnika Općine Živinice ovjerene su četiri političke stranke i to: Socijaldemokratska partija BiH, Stranka demokratske akcije, Savez za bolju budućnost BiH- Fahrudin Radončić i Demokratska fronta-Željko Komšić.

Za učešće na prijevremenim izborima za načelnika Općine Živinice ovjerena su dva nezavisna kandidata i to: Salih Durić i Osmo Forčaković.

Za učešće na prijevremenim izborima za načelnika Općine Kalesija ovjerene su tri političke stranke: Socijaldemokratska partija BiH, Stranka demokratske akcije i Savez za bolju budućnost BiH - Fahrudin Radončić.

Centralna izborna komisija BiH danas je primila k znanju informaciju o dostavljenim Postizbornim finansijskim izvještajima političkih stranaka i nezavisnih kandidata-Opći izbori 2014. godine.

Informacija će biti dostupna javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a.