{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđeni novoimenovani načelnici u Istočnom Drvaru, Domaljevcu-Šamcu i Stanarima

F
19.2.2015. u 12:22
0
0
Potvrđeni novoimenovani načelnici u Istočnom Drvaru, Domaljevcu-Šamcu i Stanarima
0
Potvrđeni novoimenovani načelnici u Istočnom Drvaru, Domaljevcu-Šamcu i Stanarima
Centralna izborna komisija BiH danas je potvrdila rezultate prijevremenih izbora za načelnika općine Istočni Drvar i za načelnika općine Domaljevac-Šamac, kao i rezultate prvih izbora za načelnika općine i odbornike u Skupštine Općine Stanari, koji su održani 1. februara.
Prema potvrđenim rezultatima za načelnika Općine Istočni Drvar izabrana je Milka Ivanković (Zavičajni socijaldemokrati-Mile Marčeta), za načelnika Općine Domaljevac-Šamac izabran je Mario Jurkić (HDZ 1990) i za načelnika Općine Stanari izabran je Dušan Panić (Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD-Milorad Dodik).

Osim izbora za načelnika općine, birači u Općini Stanari prvi put su birali i odbornike u Skupštini Općine Stanari.

Ovom priilikom CIK BiH najavio je da će u saradnji s Udruženjem izbornih zvaničnika u Bosni i Hercegovini (UIZBiH), od 19. do 21. marta organizirati konferenciju u Tesliću "Opći izbori 2014 - naučene lekcije".

Na konferencije će biti predstavljena analiza Općih izbora 2014. godine, kao i sumiranje zaključaka i formuliranje prijedloga za poboljšanje cjelokupnog izbornog procesa.

CIK BiH poziva članove izborne administracije u BiH da prijave svoje učešće na konferenciji i ujedno apelira na općinske/gradske organe vlasti da osiguraju finansijska sredstva i omoguće prisustvo članova općinskih/gradskih izbornih komisija na ovoj konferenciji.

Konferencija će pored članova CIK BiH, Sekretarijata CIK BiH, izborne administracije i članova UIZBiH, okupiti i predstavnike političkih stranaka, nevladinih organizacija i eksperte za izbore iz zemlje i inostranstva, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: