{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK BiH: Na pet biračkih mjesta ponovo brojati glasove

F
29.10.2014. u 15:16
2
7
CIK BiH: Na pet biračkih mjesta ponovo brojati glasove
2
CIK BiH: Na pet biračkih mjesta ponovo brojati glasove
Foto: Klix.ba
Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela odluku kojom se nalaže ponovno brojanje glasačkih listića s pet biračkih mjesta u četiri osnovne izborne jedinice za pojedine izborne nivoe.
Brojanje će se obaviti sutra u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu. Nalog je uslijedio nakon razmatranja zahtjeva za ponovno brojanje. Naređeno je ponovno brojanje glasačkih listića za sljedeća biračka mjesta:

a) 007B051 i 007B043 u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad za izborne nivoe 703, 521, 600 i 301;
b) 005A013 u osnovnoj izbornoj jedinici Bužim za izborni nivo 201 po političkim subjektima SDA i Koalicija A-SDA-KSSP Zajedno za USK i po kandidatima navedenih političkih subjekata;
c) 101B003 u osnovnoj izbornoj jedinici Šekovići za izborni nivo 600;
d) 022A007 u osnovnoj izbornoj jedinici Orašje za izborni nivo 202 po kandidatima političkih subjekata Koalicije HDZ BiH,HSS,HKDU,HSP Herceg Bosne i HDZ 1990 Hrvatska demokratska zajednica.

Navedenom brojanju glasačkih listića mogu prisustvovati akreditirani posmatrači političkih subjekata za biračka mjesta sa kojih se vrši brojanje i to onih političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koje se vrši brojanje kao i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje ali i kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje.

Centralna izborna komisija BiH je usvojila i Zaključak o ispravci Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata općih izbora u BiH od 27. oktobra 2014. godine. On će danas biti dostupan javnosti na internet stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: