{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK BiH: Ponovno brojanje glasova sa još 23 biračka mjesta

A
30.10.2014. u 16:27
2
9
CIK BiH: Ponovno brojanje glasova sa još 23 biračka mjesta
2
CIK BiH: Ponovno brojanje glasova sa još 23 biračka mjesta
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Centralna izborna komisija BiH je, razmatrajući zahtjeve za ponovno brojanje, donijela odluke kojim se nalaže brojanje glasačkih listića sa 23 biračka mjesta za pojedine izborne nivoe. Brojanje će se obaviti sutra, 31. oktobra, sa početkom u 12 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.
Po nalogu Centralne izborne komisije BiH danas je u Glavnom centru za brojanje glasova izvršeno ponovno brojanje glasačkih listića sa  pet biračkih mjesta u četiri osnovne izborne jedinice za pojedine izborne nivoe. Nalog je uslijedio nakon razmatranja zahtjeva za ponovno brojanje.

Prema nalogu CIK-a BiH  ponovno brojanje glasačkih listića obavljeno je sa dva biračka mjesta u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad, te po jednom u Bužimu, Šekovići i Orašje.

Navedenom brojanju glasačkih listića mogli su prisustvovati  akreditirani posmatrači političkih subjekata za biračka mjesta sa kojih se vrši brojanje i to onih političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koje se vrši brojanje kao i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje ali i kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: