Cijena - jedna KM
0

Centrotrans od ponedjeljka uvodi vožnje na tri relacije u Sarajevu

FENA
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Centrotrans-Eurolines će od ponedjeljka, 9. augusta, otpočeti održavanje autobuskih linija na relacijama Dobrinja - Vijećnica, Hrasnica - Vijećnica te Vogošća - Most Suade Dilberović i Olge Sučić.

Cijena prijevoza na svim linijama je jedinstvena i iznosit će jednu KM.

Ovakav režim saobraćaja, kako ističu u saopćenju iz Centrotrans-Eurolinesa, održavat će se sve dok Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, u skladu sa Zakonom o cestovnom prijevozu FBiH te Pravilnikom o usklađivanju redova vožnje, ne završi proces usklađivanja redova vožnje i obavi odabir prijevoznika kojem će biti povjereno održavanje navedenih linija.

Iz Centrotrans-Eurolinesa podsjećaju da je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija 15. jula donijelo rješenja kojima se poništava 12 rješenja izdatih od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, na osnovu kojih je, suprotno važećem Zakonu o cestovnom prijevozu Federacije BiH, KJKP Gras odrobreno održavanje tih linija.

"Imajući u vidu da je od dana poništenja rješenja do danas proteklo više od 20 dana a da niko od kantonalnih institucija i odgovornih funkcionera nije našao za shodno da ovo pitanje stavi na dnevni red te da ništa nije poduzeto u vezi s rješavanjem ovog problema, obavještavamo javnost, građane i putnike u Kantonu Sarajevo da ćemo od ponedjeljka otpočeti s vožnjama na navedenim relacijama" kaže se u saopćenju Centrotrans-Eurolinesa.