{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Centrotrans od subote ponovo vozi za 1 KM

S
14.5.2010. u 13:41
0
29
Centrotrans od subote ponovo vozi za 1 KM
0
Centrotrans od subote ponovo vozi za 1 KM
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Autobusi Centrotrans-Eurolinesa će od subote, 15. maja, nastaviti sa svakodnevnim saobraćanjem na linijama Vijećnica - Dobrinja i Vijećnica - Hrasnica po cijeni od 1 KM. Potvrdio je to za portal Sarajevo-x.com Safudin Čengić, direktor kompanije.
"Uprava kompanije čekala je 15 dana da Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo postupi po rješenju Federalnog ministarstva pravde, te da izvrši rješenja Kantonalne inspekcije i Upravne inspekcije Federalnog ministarstva pravde i poništi svoja nezakonita rješenja izdata KJKP GRAS-u, odnosno da zabrani ovom prevozniku dalji nelegalan rad", navodi se u saopštenju Centrotransa.

Kako do navedenog nije došlo, a GRAS nastavio prevoziti putnike na spornim, sudskim presudama ukinutim relacijama, u Centrotransu su donijeli odluku da njihovi autobusi nastave sa prevozom putnika na relacijama Vijećnica - Dobrinja i Vijećnica - Hrasnica, kao i drugim linijama na kojima, kako navode u saopštenju, GRAS i dalje nastavlja nelegalan rad.

Vožnju će nastaviti sve dok se ne provede rješenje Federalnog ministarstva pravde, poručili su iz uprave ovog autoprevoznika.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: