Safudin Čengić
0

"Centrotrans dnevno u Sarajevu preveze 4.500 putnika"

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Autobuski prijevoznik Centrotrans-Eurolines dnevno prevozi oko 4.500 putnika na dvjema relacijama koje je prije sedmicu dana uključio u saobraćaj, potvrdio je Feni direktor Centrotransa Safudin Čengić.

Naime, ovaj autobuski prijevoznik uključio je u saobraćaj dvije autobuske linije i to Dobrinja-Vijećnica i Hrasnica-Baščaršija i tako se usprotivio dugogodišnjem monopolu, kako ističu, koji KJKP GRAS ima na ovim relacijama.

Čengić nam je kazao da bi danas trebali da budu sastanci u Vladi KS-a, a koji bi za rezultat trebali imati konačno rješenje ovog problema.

"Inače sve dok Kantonalna inspekcija ne naloži uklanjanje autobusa s ovih linija mi ćemo prevoziti putnike", dodao je.

Podsjećanja radi cijena karte u ovim autobusima iznosi 1 KM, a u prvim danima prijevoza GRAS-ovi automobili pokušali su blokirati zaustavljanje autobusa Centrotransa na autobuskim stajalištima.

Premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić naložio je Federalnoj i Kantonalnoj inspekciji da uradi uviđaj te da po zakonu utvrdi koji prijevoznici imaju ingerenciju nad javnim gradskim prijevozom i da u skladu s tim izdaju rješenja.

"Samo sam pokušao da ih urazumim, a sve radi sigurnosti i onih koji prevoze i onih koji se voze u tim autobusima. Koliko znam dogovor još nije postignut", kazao je Mehmedić Feni.