{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za dva dana prodato više od 2.000 karata za jednu KM

F
20.4.2010. u 17:20
0
42
Za dva dana prodato više od 2.000 karata za jednu KM
0
Za dva dana prodato više od 2.000 karata za jednu KM
Foto: Arhiv/Forum Sarajevo-x.com
U samo dva dana, koliko su u Sarajevu uvedene dvije nove autobuske linije Centrotrans-Eurolinesa prodato je više od 2.000 karata po cijeni od jedne KM, potvrdio je Feni tehnički direktor Centrotransa Ibrahim Kerla.
Prvi dan na dvije relacije Dobrinja-Vijećnica i Hrasnica-Baščaršija Centrotrans je prevozio putnike i s važećom GRAS-ovom mjesečnom kartom.

U saobraćaju je devet autobusa na ovim linijama, a uključuju se i novi da bi se izbjegle popodnevne gužve.

"Na osnovu broja prodatih karata možemo zaključiti da su građani veoma zadovoljni ovakvim razvojem događaja", kaže Kerla.

Podsjetio je da je Centrotrans autobuski prijevoznik koji postoji već 60 godina te da je njihov jedini zahtjev da im se omogući isti pristup relacijama za prijevoz putnika kao i Grasu.

"Mi bismo isto mogli blokirati saobraćaj, ali nam to ne pada na pamet jer smo mi isključivo u službi građana", kazao je Kerla u izjavi Feni komentiirajući tako izjavu Hasana Bašića, direktora Grasa, koji je kazao da bi Gras mogao potpuno blokirati saobraćaj ukoliko Kantonalna uprava za inspekcijske poslove ne ukloni vozila Centrotransa iz javnog gradskog prijevoza.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove napravila je uviđaj u Centrotransu, a da li će uskoro izaći na teren i isključiti vozila iz saobraćaja, Kerla nije mogao potvrditi.

"Sve dok inspekcija ne odluči drugačije autobusi Centrotransa prevozit će putnike", poručio je Kerla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: