Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
O kavoj besplatnoj zdravstvenoj zastiti pricate? Plati markice, razbolis se plati tablete, infuzije i ostale djavole. Jedino sto imas jeste besplatan pregled.
Raspitaj se kako je stanje u drugim državama, eto najbliža Hrvatska, ovo je sve sad za sad dobro..
Otidji bez knjizice i markice pa vidi o "kavoj besplatnoj zdravstvenoj zastiti" se prica. Ponesi samo dosta kesha. U domu zdravlja ne primaju kartice.
Pa služe i za zapošljavanje zaposlenih u zavodu ! Ostavimo i njih na ulici ! Ostavimo i FAdila bez fotelje !
Sta li radi onaj Igor Kamocaji, kandidat za nacelnika i direktor tog nekog Zavoda, smjesta ljude u bolnicu.
ZZO je Zavod Zdravstvenog Osiguranja! 😃 Drugo, reorganizacija je potrebna, uz preduslove zakonitog rada inspekcija, kontrole poslodavaca, evropskih plata, servisa za stare, invalide i bolesne. Obdaništa za djecu u dovoljnom broju i sa subvencijama cijene...a za sve to, investicije, ekonomski rast, podrška za pokretanje vlastitog biznisa uz manje poreze i namete, smanjenje javne potrošnje i korupcije itd, itd...
ejs...nemoj zajebavat :O sokiran sam!!!!!
Poznajem bar 15 osoba koje su na birou samo zbog zdravstvenog, a bogami rade povremeno, na crno, čak imaju i firme na tudje ime
Zalosno je da su ovi iz CCI neupuceni, jer u najmanje 5 zadnjih godina su preko projekata YERP (UNDP) i YEP koji su finansirani uglavnom od strane Svicaraca osnovani klubovi za trazenje posla i obuku nezaposlenih putem pitanja CVa i nacina razgovora i pripreme za intervju sa poslodavcem i ovo je zastupljeno u cijeloj BiH. Hiljade nezaposlenih su prosli ovu obuku i mnogi su nakon ovoga i dobili posao. Nisam potparol zavoda za zaposljavanje, ali ako zelite mozete provjeriti tacnost navoda.
Prošao sam kroz tu obuku, volio bi da vjerujem u ovo, ali nažalost vještine pripremanja za intervju i pisanja CVa nemaju nikakve veze sa dobijanjem posla kod nas, posao se kupuje ili dobija preko rodbinskih i stranačkih veza u javnom sektoru, a u privatnom je rezervisan isključivo za rodbinu i prijatelje. Ako je i neko dobio posao nakon obuke, to svakako sa samom obukom nema nikakve veze, ovde jednostavno ne važe pravila iz razvijenog svijeta i na snazi je negativna selekcija u punom značenju
Pa prve su neke Javne ustanove koje zaposljavaju ljude na "Ugovor o djelu", tj."bez zasnivanja stalnog radnog odnosa". Za mizernu platu. Bez zdravstvenog, bez prevoza, toplog obroka...Napomena je za Javne ustanove koje eksploatisu zaposlene na taj nacin. I naravno da ce raja ostati na Birou, dok radi za neku crkavicu. Bar na tom Birou eto ima zdravstveno. Zacarani krug.
Zavodi za zapošljavanje i zdravstvo pljačkaju novac koji se odbija zaposlenim za nezaposlene.Nigdje na svijetu nema da zavod za zapošljavanje plaćaju radnika a radnik radi kod ratnog profitera ili tajkuna.U ovoj porobljenoj državi veliki broj radnika radi na crno i imaju status roba,Država je porobljena od mafije koja obnaša funkcije vlasti,profitera i tajkuna i ovakva ne treba nikom, možemo se popišati na nju.
Nase zdravstvo je u banani poprilicno, eto npr. meni drzavni zubar nije htio skidati kamenac, vec mi je rekao da idem kod privatnog, iako sam zdravstveno osigurana. Medjutim, moze biti i gore, sto se vidi kod privatnih doktora i njihovih cijena. Navescu primjer ginekologa, gdje se kod drzavnog doktora moze obaviti preled, ultrazvuk i papa nalaz za 20-25KM, dok to kod privatnog kosta 60-80KM.
Sljedeci put kad ti odbije skidati kamenac obrati se instituciji ombudsmana mejlom.Oni ce mu poslati inspekciju,koja se inace pravi luda sem kad im ombudsmani narede.Ima da skida kamenac s pjesmom.Za sve drzavne institucije ombudsmani su pencilin.
ZZZ u Bih služe jedino za BZZ...
.....zzzzzzzzzzz..