Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zakasnili ste malo (više) s ovim zaključcima i inicijativom, nažalost. Sve je manje onih koji se nadaju i apliciraju na konkurse za posao u javnoj upravi a da nemaju jaku stranačku vezu. To pitanje je zapečaćeno, a drugi problemi su već nagomilani. Sad se fokusirajte na uslove poslovanja privatnih biznisa u BiH, tu je sad srž problema, kako vlast guši privatnu inicijativu.
Pa nije transparentno ni u nejavnom sektoru. Samo što u nejavnom sektoru vlasnik ima pravo da primi koga hoće. Problem je što bi javni sektor trebao biti ravnopravno dostupan svima jer je kao naš. A nejavni je privatni pa tu nemate pravo primjedbi. U svakom slučaju javni sektor bi trebalo povećati tako da se možemo svi zaposliti i imati dobre plaće te sva radnička i ljudska prava, a nejavni skroz ukinut jer je štetan ne doprinosi razvoju, daje bijedne plaće i odera radnike.
Ne = vladin sektor kojeg finansira vlada..jbt jak neki sektor. Ko vise ponudi za njeg i rade. Ako igdje ima netransparentnosti to je onda ovajtzv NGO sektor u koji su se zavukle najvece ubleh hostafleri i sljam koji prodaje i dusu za to da bi imali da kupe neki hipsterski dzemper na baklavice i supermen cvale///
Indikativno je i to što mladi ljudi teže državnim poslovima jer bih ih silno radovao posao u kojem ne moraju da se trude, ne moraju da uče i razvijaju se ... a fina plata. Congrats, odgojili ste debile.
Da se prijavljujes na konkurse,nema smisla,zna se ko ce biti primljen,da se glasa-nema smisla,sve u 5 grama,da se digne revolucija-koga postaviti na vlast poslije,da se ide iz zemlje-....
Logicno da treba ici, nista mi nije dala ova drzava
Sta si ti dao ovoj zemlji? Nemojte gledati sta ova zemlja (protiv koje je cijeli svijet) moze uciniti za vas...nastojte vi uciniti sta korisno za ovu drzavu pa ce biti bolje. Bjezanje nikada nije bilo rjesenje. A kako ti nije dala..dala ti je mogucnost da pobjegnes u Njemacku...i da svaki onaj evric cijenis 100x vise od svabe jer znas kako je onima koji nemaju u Bosni
Ko mi spomene Kenedija i njegovo"ne pitajte sta drzava moze....",samo ga posaljem lagano upm
Lijepo je sto pokusavate, ali nigdje veze. SDA kad je dosla na vlast, bez ikakvog konkursa primila masu radnika. Mirsad Kukic doveo pola Banovica u Sarajevo i Tuzlu u javne sektore, naravno da mu se Bakir zahvali za usluge. Sebija dala masu otkaza strucnim doktorima i med sestrama da bi dovela podobne. Tako da djabe stojite tu i nesto promovisete.
Nisam SDAovac ali treba biti objektivan nije samo sda zaposljavala preko guzova...sve partije koje su bile u vlasti (a sve su bile) su zloupotrebljavale ovlastenja. Prema dostupnim statistickim podacima SDP je prednjacio u tim necasnim radnjama kad god je bio u vlasti. Malo vise objektivnosti nam treba a ne to ako si clan sdpa da ti se zivot svede na pljuvanje drugih partija...i onda kaze nije dobro u Bosni treba bjezati..
@DIE BOSNIAKEN KOMMEN Svaka stranka pa i SDP i ostale zaposljavaju ali za vrijeme SDP-a u autocestama bilo 100 radnika oni su zaposlili oko 80 radnika i napravili dosta kilometara autoputa. Za vrijeme SDa bilo je 180 radnika i zaposlili su oko 230 radnika i napravili su nula kilometara. i sad imate 410 radnika u autocestama koji nista ne rade. Sto se mene tice zaposlite citavu BIH preko stele al pravite i posao da se ima sredstava za plate i naravno profit.
Oooo CCI, gdje je gospon Arapovic? Ima li mu gdje hanume prodekanese? Kako joj je u drzavnom operatoru NOS? Lijepi nevladin sektor ....