Komentari (337)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nijesam bio dokon pa ovime castim gospodina Cavku. Promjene u nazivima ulica opstina Stari Grad Sarajevo: MARIJE BURSAĆ➡️ADŽEMOVIĆA DIMITRIJA TUCOVIĆA➡️AVDAGE ŠAHINAGIĆA DRAGICE PRAVICE➡️BAKAREVIĆA ALEKSE ŠANTIĆA➡️CARINA SVETOZARA MARKOVIĆA➡️ČEMERLINA STEVANA SINÐELIĆA➡️DŽEMALA ĆELIĆA MIRKA JOVANOVIĆA➡️HADŽIŠABANOVIĆA IVANA MARKOVIĆA IRCA➡️ISEVIĆA SOKAK
A ulica srpskog vojvode u srcu Starog Grada , Milosa Obilica? Danas Safeta Bega Basagica. NIKAD VISE
@Batistuta1987 Vi ulice u Sarajevu imenujte po zelji, meni ni iz dzepa ni u dzep, no nemojte nama srati kada isto radimo.
PRIKAŽI ODGOVORE (86)
U Sarajevu je više od 500 ulica promijenulo ime od kojih neke vračanjem starih naziva koje je pobrisao Broz i njegova klika, od koje se i danas mnogi smucaju po Sarajevu. Jedan dio ulica fakat je morao mijenjati nametnute nazive koji su bili anakroni i bili su izravni dio srpske nacionalne povjesti i naravno veliki broj ulica promijenuo je ime jer naprosto nisu konverirali nazivi muslimanskom jednonacionalnom mainstreamu, dobivši neshvatljiva nacionalistička imena.
U Banja Luci je neshvatljivo da se ne vrate stari nazivi ulicama i OK, nema problema neka promijenu ono što smatraju povjesno neutemeljenim, ali neka izbjegnu ono što je uradilo Sarajevo, djeleći ulicama imena po nacionalističkim predlošcima za jednokratnu uporabu, koja će kad tad morati biti promijenjena, ako ni radi čega ono radi zahtjeva kojim će nas poklopiti EU.
Prvo, prije rata Sarajevo i BL su bili približne veličine, a voljeli ga ili ne, sarajevo je kao prestonica RBIH utrostručeno, dok je BL tih 50 godina bila ništa drugo nego prašnjava palanka. Danas, Banjaluka više dobija, kao grad, nego što je Broz planirao, da nije bilo zemljotresa bili bi kao i Travnik, mala, zaostala i nebitna. Danas nema više ni Tita ni Turaka, ovo je RS, gdje žive Srbi i to je završena priča, do nekog novog pokušaja protjerivanja, teško ostvarivog.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ali treba da se vrati i naziv naselja MEjdan umjesto Obilićevo, i Šehitluci umjesto BANj brdo i Budžak umjesto lazarevo... banjaluka treba da vrati i stari grb a ne da nam kojekakvi medjedi i jazavci budu na njemu. FUUUJ!
SVAKA ČAST !
Prvo osloboditi.
Citajuci vecinu komentara dolazi se do zakljucka da je na ovim podrucjima jos uvijek vecina bolesna od nacionalizma i mrznje jednih prema drugima. Jos nisu shvatili da se zivi od rada i zajednistva. Ali sta ces zive i rade u Njemackoj Austriji Svedskoj itd. Tamo mogu skupa ali u rodnoj grudi cemo ratovati. Koji idioti i debili.
Nek ova Cavka ide u rajvosa da menja nazive a ne po Srpskoj zemlji da prasac rovari..
@MajkaTroeDjece Bilo, jeste i bice: https://en.wikipedia.org/wiki/Vi%C5%A1eslav_of_Serbia#/media/File:Serb_lands_in_the_9th_century_(en).png
Zašto ti misliš da je ''Doboj'' samo tvoje dvorište, jel' zato što ste prognali Bošnjake i Hrvate u ljeto1992 g.?
@NevesinjskaPuska Je li ti to stojiš iza toga da je Banjaluka samo ''vaš'' grad zato što ste u jednom danu srušili 14 džamija?
Naravno, plate su nam oko 4 000 eura, standard nikad bolji, nova vozila po novim cestama, nezaposlenost ne postoji, standard kao u Švicarskoj...Ostale su nam samo te tehničke sitnice kao promjene naziva ulica i slično. Idite svi skupa u pm. bagro nesposobna.
Fudbalski klub Čelik osnovan i bio takav do rata, sad je Nigometni...mali primjer šta sve ima...Ulica Zelenih beretki...
jako kompleksna tema, skoro pa nemoguca ali dobro treba nastojati da se promjene stvari na bolje..
moj Čavka pa vidiš da je kod mitomana sve srpsko...u republici srpskoj u srpskoj Banja Luci srpske Toplice
Ja bi te podrzao da si fer i da si to isto zatrazio u Sarajevu. Ovako nista od toga...
Banjalucani sirom svijeta, vratite civilizaciju u svoj grad !!!
E moj Cavka ni hitlerovim nacistima niko nije mogao dogovoriti :)))) Ovi balkanski nacisti su sto puta gori!:))