{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čavić: Vlada RS-a nije pripremila reformske zakone, već priznala sopstvene greške

F
FENA
24.2.2015. u 12:04
2
30
Čavić: Vlada RS-a nije pripremila reformske zakone, već priznala sopstvene greške
2
Čavić: Vlada RS-a nije pripremila reformske zakone, već priznala sopstvene greške
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić ocijenio je danas da Vlada RS-a ne predlaže nikakve reformske zakone iz oblasti ekonomije, već priznaje sopstvene promašaje iz prethodnog perioda.
"Vlada RS-a je zatražila pokajničku sjednicu parlamenta. Kaje se što je griješila i zato će sve svoje ranije nakaradne zakone koje je donijela sada promijeniti i to naziva reformom", rekao je Čavić u izjavi novinarima u Banjoj Luci komentirajući set zakona koje je entitetska vlada uputila na razmatranje parlamentu, za sjednicu koja počinje 4.marta.

Čavić ističe da je jedini zakon koji bi se mogao nazvati reformskim - zakon o fiskalnoj odgovornosti.

Svi ostali su, kaže, priznanje ranije pogubnih odluka izvršne vlasti u RS-u, na koje je opozicija ukazivala na vrijeme.

Ilustrirao je to namjerom Vlade RS-a da sada smanji stope doprinosa, ukida opterećenja fiskalizacije za određene male privrednike, ali su u međuvremenu njihovi poslovi "uništeni“, te odustaje se i od drugih poreza, kao što je stopa poreza na dohodak...

"Šta je to, ako ne priznanje greške", pita se Čavić.

Naveo je da Vlada RS-a "puno griješi, a malo radi“.

Čavić insistira i na transparetnijem radu entitetskog parlamenta te da sve televizije koje žele mogu da prenose diskusije poslanika, a ne da "monopol" ima samo RTRS.

Vlada RS-a je uputila parlamentu RS-a na usvajanje Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o fiskalnim kasama te nacrte zakona o porezu na dobit i porezu na nepokretnosti čime se utvrđuje jedinstvena porezna stopa na nepokretnosti za lokalne zajednice od 0,25 posto.

Pripremljeni su i nacrti zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza, o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, o računovodstvu i reviziji, fiskalnoj odgovornosti i odgođenom plaćanju poreznog duga.

Utvrđeni su i nacrti zakona o izmjenama zakona o porezu na dohodak, doprinosima, investicionim fondovima te izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: