{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dragan Čavić: Vlast u RS ozakonila diskriminaciju

6.3.2015. u 19:00
8
61
Dragan Čavić: Vlast u RS ozakonila diskriminaciju
8
Dragan Čavić: Vlast u RS ozakonila diskriminaciju
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Narodni poslanik i lider Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić rekao je da je vlast u RS nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama legalizovala diskriminaciju u RS.
"Izmjenama i dopunama zakona o fiskalnim kasama Vlada RS će kazniti sve one koji su do sada uredno plaćali sve svoje obaveze, a nagradit će sve one koji godinama izbjegavaju plaćanje poreza i doprinosa. Vlast želi da ukine fiskalne kase taksistima, ali ne svim, nego samo onim koje je Milorad Dodik uoči izbora okupio u restoranu banjalučke Ugostiteljske škole i obećao im ukidanje fiskalnih kasa ukoliko mu pomognu u predizbornoj kampanji", istakao je Čavić.

On je dodao da je Zakon o fiskalnim kasama suvišan i da ga treba ukinuti, jer mnoge firme bliske vlasti ne izdaju fiskalne račune, dok se malim preduzetniciima zatvaraju lokali ukoliko to ne rade.

"Prema Zakonu o fiskalnim kasama sve zdravstvene ustanove, bez obzira na vlasničku strukturu, moraju izdavati fiskalne računa. Situacije je danas sljedeća: nijedna državna zdravstvena ustanova ne izdaje fiskalne račune, jer je svojevremeno ministar zdravlja Ranko Škrbić to ukinuti usmenim dekretom i izjavom 'Zakon, to sam ja', dok sve privatne klinike, bolnice i ambulante moraju izdavati račune", istakao je Čavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: