BiH
0

Čavić uoči izbora predsjednika NSRS: Neka glasanje bude tajno

Piše: G. D.
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Lider NDP-a i narodni poslanik NSRS Dragan Čavić pozvao je poslanike da glasaju tajno za predsjednika NSRS i na taj način omoguće potencijalne kupljenje poslanike da glasaju po savjesti, a ne po političkom transferu.

"Najvišim demokratskim činom zaštititi ćemo integritet onih koji su promijenili stranačke košulje i koji su dio afere "kupovina poslanika". Audio-snimak je pokazao šta je pokazao i tada smo vidjeli da je jedan rod sisara zalutao u NSRS. Čuli smo svašta. Najviše drvlja i kamenja je bacano na Savez za promjene i korištene su riječi koje ne pripadaju jednom parlamentu", rekao je Čavić.

Član PDP-a Branislav Borenović rekao je da novi predsjednik NSRS ne smije biti sumnjiv i da na njega ne smije biti bačena sumnja da je na bilo koji način učestvovao u kupovini poslanika.

"Pozivam Iliju Stevančevića i Vojina Mitrovića da kažu da li su promijenili stranku. Ako jesu, neka nam kažu zašto su to uradili. Zbog novca? Koliko novca? Neka pred cijelim parlamentom kažu zašto su postali "papci". Da li ljudi koji su bili dio nečasne trgovine mogu sutra odlučivati o bilo čemu u NSRS? Stevančević i Mitrović su poslanici čija se imena danas najviše pominju i oni treba da seizjasne o svemu ovome", rekao je Borenović.