BiH
6

Dragan Čavić: SNSD vrbuje poslanike NDP-a

Piše: G. D.
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić rekao je danas u Banjoj Luci da je za ovu političku partiju nedopustivo ignorisanje Centralne izborne komisije BiH zahtjeva za ponovnim brojanjem glasova koji je uputio Savez za promjene.

"To ponovno prebrojavanje trebalo je omogućiti pogotovo u Prijedoru, jer su tamo pronađeni glasački listići na kojima su već bili zaokruženi podobni kandidati. Takođe, oko 40 posto glasačkih vreća je bilo nezapečaćeno. Sve to govori da je itekako bilo mjesta za ponovno brojanje glasova", smatra Čavić.

Što se tiče skupštinske većine, istakao je Čavić, sve je preplavljeno dezinformacijama. Ono što je jedina i nepobitna činjenica je, dodao je on, da koalicija koja je do sada imala vlast u RS ima samo 39 vlastitih mandata.

"SNSD, DNS i SP nemaju skupštinsku većinu i ne mogu same formirati vlast. Također, mogu reći još jednom da mi ostajemo uz Savez za promjene i da nikakvi dogovori sa koalicijom okupljenom oko SNSD-a nisu mogući. Uprkos tome, SNSD je pojedinačno kontaktirao gotovo sve poslanike iz poslaničke grupe NDP-a i očigledno je da pokušavaju dobiti još kojeg poslanika iz opozicionih stranaka", rekao je Čavić, dodajući da niko iz NDP-a neće preći u suprotni tabor, uprkos tome što je NDP "idealna politička udavača".