BiH
1

Čavić: Ako Dodikov režim ne ode s vlasti, pred RS je neizvjesna budućnost

FENA
Dragan Čavić
Dragan Čavić
"Došlo je vrijeme da ujedinjena opozicija zada konačan udarac devetogodišnjoj vladavini Milorada Dodika i njegove stranke", ocijenili su danas predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić i predsjednik Izvršnog odbora te stranke Krsto Jandrić tokom razgovora s otpravnikom poslova u Ambasadi SAD-a u BiH Nicholasom Hillom.

"Ako se to ne desi, pred Republikom Srpskom je krajnje neizvjesna budućnost. Imajući u vidu namjeru Milorada Dodika da po svaku cijenu ostane na vlasti i nakon 2014. godine i da pritom neće birati sredstva u svojoj nakani, zadatak opozicionih stranaka neće biti nimalo lak, ali, opće je uvjerenje, da sebi tu vrstu neodgovornosti građani Republike Srpske ne smiju dozvoliti", dodali su Čavić i Jandrić, saopćeno je iz NDP-a.

Dajući glas vladajućim strukturama, građani bi de facto, kako su naveli, glasali za vlastito samouništenje i za neizvjesnu budućnost koju sa sobom nose prazni budžeti, devastirani fondovi, enormna zaduženost i totalne političke ruševine u RS.