SDP podržao prijedloge
0

Čavara predložio smjenu predsjednika i dopredsjednika Predstavničkog doma PFBiH

FENA
Na početku sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, kojoj prisustvuje 58 poslanika, šef Kluba zastupnika HDZ-a BiH Marinko Čavara predložio je izmjene i dopune dnevnog reda zbog činjeničnog postojanja nove parlamentarne većine.

Uz izražavanje žaljenja što ostale kolege nisu došle na sjednicu Čavara je predložio da se danas razriješe dužnosti predsjedavajući i dopredsjedavajući Predstavničkog doma, izvrši izbor novog rukovodstva Predstavničkog doma te donese niz zaključaka i odluka radi, pojasnio je, otklanjanja prepreka u funkcioniranju federalne vlasti.

"Predlažem da iz ovog doma uputimo zahtjev za ostavku predsjednika i dopredsjednika FBiH kao i zahtjev predsjedniku Vlade FBiH da predloži smjenu ministara koji koče rad Federalne vlade", kazao je Čavara.

Šef Kluba poslanika SDP-a Jasenko Selilmović kazao je da Klub SDP-a podržava prijedloge poslanika Čavare te su zatražili da u skladu s Poslovnikom sve ostale tačke današnjeg dnevnog reda budu odgođene i pomjerene za sljedeću redovnu sjednicu,

Pojasnio je da na današnjem dnevnom redu, a koji je ranije najavljen, ima tačaka koje su predložili ministri koji opstruiraju rad Federalne vlade.