{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zastupnički dom traži ostavke Budimira i Kebe

F
26.6.2012. u 14:30
1
17
Zastupnički dom traži ostavke Budimira i Kebe
1
Zastupnički dom traži ostavke  Budimira i Kebe
Živko Budimir (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zastupnici koji čine novu parlamentarnu većinu u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH danas su na sjednici ovoga doma u Sarajevu zastražili od predsjednika i dopredsjednika FBiH Živka Budimira i Mirsada Kebe da podnesu ostavke i podrže demokratsku većinu.
Marinko Čavara, šef Zastupničkog Kluba HDZBiH, kazao je da bi posebno trebao podnijeti ostavku predsjednik FBiH pošto je u više navrata prekršio svoje ovlasti.

Također, upućen je zahtjev premijeru Vlade FBiH Nerminu Nikšiću da predloži smjenu ministara u Federalnoj vladi koji opstruiraju njen rad. Tu se radi o smjeni ministara koji nisu dio nove parlamentarne većine.

Zastupnici su, također, Vladi FBiH uputili zahtjev da Parlamentu FBiH hitno dostavi prijedloge za imenovanja iz nadležnosti Parlamenta, s obzirom na složenu i aktuelnu političku situaciju.

Od Vlade je zatraženo i da u skladu sa svojim ovlastima pojača nadzor u ministarstvima, javnim preduzećima, institucijama, i poduzme određene mjere, jer kako je rekao Čavara, postoje određene devijacije u obnašanju dužnosti u institucijama, ministarstvima i sl. od predstavnika čije su stranke prethodno činile parlamentarnu većinu u FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: