Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Smanjenje stope doprinosa, i nekih drugih nameta DA, ali uporedo sa smanjenjem javne potrosnje.. konkretno, kantone treba ukinuti (to ce se svakako desiti) sto prije. imamo uposlenih u administraciji ko Njemacka, samo sto svaba ima 80 miliona a nas nema ni 4 miliona.. mala razlika :)
Vidi ovih lopova... bili ususkani u SDA-u dok su mogli uzimati pa kad su vidjeli da im se ne isplati vise osnovali svoju stranku...
licemjer se pravi glup kao što je i pokvaren, a hoće li taj licemjer taj borac za ljudska i radnička prava naprimjer kazati da je godišnja dobit npr. binga po jednom zaposlenom radniku onoliko koliko iznosi jedna i po godišnja plaća istog tog bijednika. a neće to neće kazat.
Dobiti vece plaće....i manje penzije pametnjakovicu
Zakon o porijeklu imovine! Javni elektronski tenderi! Doživotna kazna za reket, mito i korupciju! Zabrana bavljenjem posla ako se ne odradi posao po Ugovoru!
Ovo društvo je postalo opasno poremećeno i pokvareno. Vreća bez dna za nemoralne lopove. Je li ikada iko iskalkulisao vrijednost ugrađenog materijala? Čuj kilometar desetine miliona. Ugradio se od Kunte do Pante. Gdje jee u tenderu uslov opravdanje troškova?
Neka kantoni zaposle po tri mlada pravnika sa pravosudnim i neka oni brane kriminalce, a ne krkati milione u kriminalce, po službenoj dužnosti, a djeca bez kompjutera u školama.
Nije to samo oko plaća. Treba spustiti teoškove života, od notarskih naknada pa na dalje. Nama smanjuju plaće, a ti žive ko lordovi.
Svaka budala to zna ali kako onda popunit budzet i nahraniti sva usta gladna ,od Boraca do invalida ,Federaciji treba veca zaposlenost od 80 hiljada ,pa tek onda smanjivati namete od 4% godisnje!!!!
A šta će biti sa potraživanjima budžetlija za taj dio doprinosa, koji će ovaj skromni madjioničar smanjiti, saznaćete ukoliko mu date svoj glas.
dignut će kredit
Masovni odlazak kvalifikovane raje ce neminovno prouzrokovati povecanje plate. Vec sada ne mozes naci, pa i ako nadjes, za dobre pare zadrzati inzinjere, varioce, cnc operatere, montere, gradjevince, ljekare i sl.
Upravo tako; otprilike je to odnos ponude i potražnje, skoro pa prirodni zakon. Država tu malo ili nimalo može uticati. Pametnom je i išaret dosta.
Place ne mozete dobiti nikako a plate mozete a meni se place od vase gramatike
@Obdareni Pusti covjeka, ispravno je oboje. Iza nikako ide zarez, a iza mozete tacka. Izbacujes slovo a i pocinjes novu recenicu sa malom rokadom Place mi se...
@rolenc sve to znam ali me mrzi da upotrebljavam gramatiku na internetu interpukcije i velikog slova pogotovu sto kucam veoma brzo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A sta je sa trenutnim penzionerima i ostatku budzetlija? Od cega ce se oni finansirati ako ne od doprinosa zaposlenih
Od svojih para, kao što i treba biti.
u normalnim zemljama puniš svoj penzioni fond i onda ti isplaćuju pare koje si ti uplaćivao kod nas je kolabrirao penzioni fond i nakačili su ga na budžet
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
minimalna plata kad tad ce se povecat,mora se to desit
Nema spuštanja doprinosa dok se ne spusti ovima na vlasti u Oktobru ! Mi se sve zajebavamo ali islam NEMA ALTERNATIVU. 92dvogodišnji Mohamad Mohatir upravo pobijedio na izborima u MAleziji. A kd je dr. Kenjac rekao da će SDA vako još 27 godina svi su se smijali ! Da im sa vako tankom našom opozicijom SMIJEH NE ZASTANE U GRLU ! :(