BiH
0

Čampara se susreo sa Mary Ann Hennessey, šeficom Ureda Vijeća Evrope u BiH

Klix.ba
Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara razgovarao je danas sa Mary Ann Hennessey, šeficom Ureda Vijeća Evrope u Bosni i Hercegovini.

Ministar Čampara izrazio je dobrodošlicu gospođi Hennesey i zahvalio se na aktivnostima koje Ured Vijeća Evrope u BiH preduzima kako bi pomogao Bosni i Hercegovini na putu ka evroatlantskim integracijama.

Tokom susreta razgovarano je o procesu pripreme naše zemlje za preuzimanje predsjedavanja Vijećem Evrope u periodu maj-novembar ove godine i o obavezama koje proističu iz ovog procesa.

Razgovarano je o reformama u BiH koje predstoje nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kao i o Akcionom planu Vijeća Evrope za Bosnu i Hercegovinu od 2015. do 2017. godine, koji je odobren od strane Odbora ministara Vijeća Evrope 4. marta 2015. godine.

Na kraju susreta ministar Čampara se zahvalio na posjeti i iskazao uvjerenje da će Ured Vijeća Evrope u BiH nastaviti sa pružanjem pomoći Bosni i Hercegovini na putu ka evroatlantskim integracijama.