Komentari (160)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nihad Uk je najveća politička ubleha na našoj sceni. Dijete ne zna guz1ce obrisati a kod nas je premijer najbogatijeg kantona.
Nula para za rs pa opet glasaj za dodika
a to što je vlada FBiH osakatila KS sa budžetom, to ne spominjes? Da ne leži možda tu razlog manje love za druge gradove?
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Ja ne kontam odakle se ovi vracaju 30 godina pa normalno da ce sredstva dodjeliti u Sarajevo kad izbjeglice ne žele iz grada oni su puskom istjerani al ih tenkom ne mozes vratit u.mjesta gdje su živjeli.
Pročitaj tekst… RVI iz Zvornika dakle borci ARBiH invalidi ratni koji žive u Zvorniku dobili 4 hiljade a po Sarajevu nekim cirkusantima po 30 i više hiljada dali
Sto rece jednom jedan moj komsija: sve dok topovi ne dodju na Tabiju, sarajevska elita se nece prestati svadjati oko gluposti. Ali tada ce vec biti prekasno. Zalosno sta ljudi pisu - kao kanton bitan. I ne treba na drzava. Zasluzujemo nestanak.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Iz Sarajeva sam, ali mu ova ima mjesta. Pa brate ako je novac namjenjen povratnicima, onda valjda jedan od prioriteta treba da budu Udruzenja sa tog podrucja. Ne kazem da drugi ne mogu predati ili imati dobre ideje, ali valjda imaju prioriteti.
Čitam ovdje da su građani KS odredili novac za podrinjci, koji građani, vijeće građana, mislite podrinjaca koji su se utrpali pod "graDŽani KS", preko SDA. Uzimaju nam novac poreznih obveznika pod pričom povratka, kojeg povratka.
30 godina nakon rata oni pričaju još o povratku, slična priča je bila o podijeli đačkih i studentskih stipendija, jel'to svaki razred v5 puta ponavljo
Pi..a vam mater podrinjska, do kada ćemo vas nositi na leđima, do kada ćemo od svojih usta odvajati da bi vi vozali džipove i kur..li se dok se o tome hvalite, dok nam ubijate djecu po cesti, autima, drogom...a u RS-u ste manji od makovog zrna
Trojkaški botovi su ustali u ponoć da pljuju po Ćamilu povratniku u Srebrenicu iz Amerike u kojoj je imao i ima zlatnu budućnost da oni (glodari koji bez krađe ništa ne bi imali) kažu njemu da je on lopov. A Ćamil im crno na bijelo dokazao da TROJKA KRADE PARE GRAĐANA KANTONA SARAJEVO I PREUSMJERAVA U ĐEPOVE ORGANIZACIJA TROJKINIH LIDERA… i onda će Trojka reć “SDA lopovi”…
aferim Ćamile
Udruženje dramskih umjetnika iz Sarajeva dobilo 20 hiljada a udruženje povratnica žena u podrinje 3 hiljade - pa ovu trojku treba RAZAPET!
Najžalosnije je to što Trojka uopšte ne konta koliko je izgubila podrške naroda. Budale još uvijek misle da ih dojučerašnji glasači ne mrze. Biće ti jasno ko će bit razapet već na opštinskim izborima. A nakon opštih vam slijedi zatvor i protjerivanje.
Čuj provale, u RS-u se zbog Dodika teško može dobiti sredstava za povratnike, pa sam ja eto pokušao kod "naših" u Sarajevu dobiti. Ko biva, vami gdje radim ne smijem ni pitati, al' mogu na Sarajevo drvlje i kamenje.. A može se kod "njihovih" dobiti plata u RS-u za vlastitu potpredsjedničku funkciju, to je redovno je l' tako?
Ko biva - Sarajevo uzima na račun Srebrenice pola onog što ima.
Za trojku je Sarajevo Država i prioritet vladavine . . Zato oni daju sve Državne institucije Dodiku i čoviću to njih ne zanima ..
Jel ti razumiješ DEBILU - da su te pare, pare građana KSa koji su ODLUČILI da njihove pare idu tamo. Ne ti DEBILU - nego oni, GRAĐANI odlučili - njihove su pare. Ne tvoje. Oni su odlučili da hoće da pare idu Srebreničanima - ko si ti da preusmjeravaš pare građana u dramske sekcije sarajevskih ublehaša???
Mršš Camile. Ti si im podrsku dao.
Pa udruzenja u rs valjda trebaju dobiti iz rs-a najvise sredstava.
Koji debilizam, nazalost. Camile, Uk je premijer SA kantona i naravno da ce vecina sredstava biti dodijeljena u tom kantonu. Izdvojena su sredstva, kolika god da su, i onima koji nisu iz Sarajeva. Cisti populizam ili jeftino prosjacenje od strane Camila. Na nivou entiteta i drzave treba naci sredstva da se povratnicka mjesta pomognu i camke to zna, nije glup.
Kako je “naravno” da će većina sredstava ići tom kantonu kad se govori o dijelu budžeta kojeg su GRAĐANI KANTONA SARAJEVO ODLUČILI DA POTROŠE NA PODRINJE?!?!? Nije Uk dijeli budžet nego je dijelio dio koji je NAMJENJEN STRIKTNO I SAMO ZA PODRINJE i to od strane građana. Ko je Uk da troši pare građana tamo gdje oni nisu odlučili da to urade?
Dobro.ba udruzenje Bivseg Kantonalnog a sadasnjeg Federalnog Ministra Adnana Delica !
Ma ko je taj Uk..šta je to? Čime se taj tip bavi? Da li je kompetentan da bude premijer..ko stoji iza toga? Nevjerovatno ko i kako postaje premijer KS.
Sa njegovim izborom su se nama njihovim glasacima po...kili po glavama. A lik koji u zivotu nista nije radio nastavlja da nam se.. po glavama i ideji gdje smo vjerovali da ce ovi poslije kriminalne sda nesto pomaci i pokrenuti.
nezasit
Podvuci refu. Koliko si samo od plata zaradio papak. Školovao se u SAD u i došao ovdje da soliš pamet. More mrš. Da si vrijedan ostao bi u SAD u i pravio pare
A mali premijer je vrijedan??? on je radio nesto, bilo sta, u zivotu osim bio clan stranke.