Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Daju za pjevače u novogodišnjoj noći stotinama tisuća maraka,a EU nam šalje 300 KM penzionerima da kupe 2 metra drva ...zato se loži plastika,karton,stara obuća...i gušimo se u smogu.
I kad se umjesto novogodisnje proslave uplati novac siromasnim i za lijecenje, onda ti i takvi ko ti krenu kukat;"Imamo jednu jedinu noc u godini da se razrahatimo, i vi nam i to upropastitie". Jednostavno ste negativni, i u svemu cete naci negativnu stranu i ufatit se nje.
Zaboravili ste podatak da je 80% domaćinstava REALNO siromašno, ne samo energetski. Dok se ne riješi ovo prvo, nema smisla ni govoriti o ovom drugom. Prvo se rješava pitanje zaposlenja, rada, socijalne i zdravstvene zaštite i sve to što podrazumijeva da domaćinstvo ima od čega platiti tu energiju.
Pod hitno potrebno uspostaviti jedinstveni registar svih mogućih primanja građana vezan za CIPS sistem. Takođe izvršiti reviziju svih primaoca raznoraznih socijalnih primanja iz budžeta. Tek tada će se moći stvarno utvrditi koja su to siromašna domaćinstva. Ovako bar pola njih će primiti i ovu pomoć koja im stvarno ne sljeduje.
To vi recite toplanama koje ne da ju da se iskljuce potrosaci, i koje ne dozvoljavaju ugradnju kalolimetara
Meni je vala super, BiH je najpodobnije tlo za kriminal, bavi se kriminalom i ogrijat ces se od vatru istu o koju se i Drzava BIH ogrija! Od postenja samo sirotinju sebi napravis.Narod odlazi, cime pravi samo vise prostora za kriminal.Samo dizite cijene, stopa veca kriminala i svima Top!
Struja je jeftina al gorivo za auto i grijanje su skupi.
Jao, jao kako svi imate istu agendu, isti plan i program - sad je energetsko siromastvo, sutra ce biti opet klima, pa neka pandemija…a u Gazi “lajv” genocid. Vi ste bolesni!!!
Sta kaze Vlada? Ko moze traziti pomoc?
Sve rečeno je tačno. Međutim kod nas većina ovih koji su kao ugroženi daju radije 400 i više KM na cigare, kupuju skupe mobitele, odjeću, a kuhaju kako nemaju.
povecanjem cijena struje rijesice ovaj problem
Smanjiti broj automobila na jedan po familiji koristiti voz autobus
Ove nase politicare treba lincovat , nema druge, i jedne i druge i trece , ovo je sramota sta se radi narodu.
Pa, narod ih je izabrao. Imamo tacno sta zasluzujemo.
Plate struju kupe ugalj.... Samo bošnjo kupuje ugalj.
Idu na poskupljene struje da jos vise gradjane zaviju u siromastvo i opterecenje
Los vam je racun. Mislim da je 95% domacinstava energetski siromasno. Sa 10% prihoda za struju,centralno( drva,mazut,ugalj,pelete...) bi se svi posteni ljudi u ovoj zemlji smrzavali ili trosili puuuno vise od navedenih 10%.
Solarna energija vjetar neka ulazu u to 500 mil 500.I na trziste za privatne potrebe panele.800 € , 800 W kapacitet sa telefona pratis količinu energije.Povezes 3,2 kW za 3200€ i ne plaćaš račun dio energije ide državi.I subvencije 50% extra.