Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U mojoj ulici djeca svakodnevno bacaju ostatke svoje školske užine. Njihovim roditeljima to je normalno - ljuti ako im šta kažeš. Ima li kakav kompostar za takve mozgove?
Kompostart za takve mozgove nije potreban jer se ne bi imalo sta ni baciti u to. :)
Sve mi možemo samo nas lijenost ubi
Ma ovo su šture analize, šta da rade ljudi koji žive u stanovima kojih je 50% po gradovima, gdje oni da bacaju. Druga stvar ovi komposti su ti zicer da ti iđe zmija, miš, bilo kakva životinja, ose, stršljenovi, muhe jer je sve organski otpad. E sad da država ide pa dijeli npr te kante da je naše samo da razvrstavamo ili te kace za kompost možda bi i bilo efekta.
Da je opstina vrijednija i da zakoni dozvoljavaju da se aktivnije djeluje u slucaju ilegalnih deponija postavljanjem kontejnera cim se pojavi prvi znak ilegalne deponije, vremenom bih se to popravilo. To se nece poboljsati dok zakoni gradjanima ne dozvole sansu za poboljsanje. Inace, ja imam posebnu kantu za kompost. Malo je nakaradno ali volim biljke pa mi nije tesko.
Organski od neorganskog otpada treba razdvajati,neorganski spaljivati,a organski kompostirati.
Ma daj komunalnom sortirati reciklazni otpad koji svako moze prodati u bilo kom gradu a sebi u dvorištu ostaviti ono sto smrdi a jeste pametni.
Na naslovnoj slici deponija Grabovac Gračanica, dugogodišnji problem koji pred svake izbore lokalna vlast obećava da će rješiti i uvijek ništa.
E nemam drugog posla vala
Bez obzira sto narod kuka kako lose zivi, cinjenica je da je BDP skoro utrostrucen u zadnje 2 decenije, da se supermarketi otvaraju na svakom cosku i da prosjecna BiH familija sada godisnje generira kolicinu smeca skoro kao i razvijena potrosacka drustva. U medjuvremenu nista se skoro nije radilo na skupljanju, reciklazi i obradi otpada kojim smo doslovno zatrpani.
Naravno da mogu. Kod mene na vikendici prvi seljaci koji tu zive bacaju smece u potok.
Ovo je strasan biznis koji neko iz nekog razloga koci. Svugdje u normalnim zemljama se reciklira smece, odvaja, al' kod nas to neko koci debelo.
Gradjani nisu dovoljno osvjesteni Ne Klixu gradjani su surovi primitivni do poda
FORMIRANE DAVNO PLASTIKU I GUME ILI U POTOK ILI ZAPALI DA STO VISE SMRDI I DIMI